Stiri

Foxconn a fost lovită de ransomware, cu o recompensă de 34 mil. dolari

Atac ransomware la Foxconn
Atac ransomware la Foxconn

Gigantul electronicelor Foxconn a suferit un atac de tip ransomware la o locație a sa din Mexic, pe parcursul tradiționalului weekend american de Thanksgiving, atacatorii furând fișiere necriptate înainte de a cripta serverele.

Zvonul privind atacul a fost investigat de BleepingComputer, iar site-ul de recompense DoppelPaymer a publicat fișiere care îi aparțin lui Foxconn NA. Datele publicate reprezintă documente generice de business și rapoarte, dar nu conțin nicio informație financiară și nici date personale ale angajaților.

Unitatea atacată pe 29 noiembrie este Foxconn CTBG MX, localizată în Ciudad Juárez, Mexico. Unitatea este activă din 2005 și este folosită de Foxconn pentru asamblarea și distribuția de echipamente electronice către toate regiunile din America de Sud și de Nord. De la atac, site-ul web al unității nu este activ și afișează o eroare pentru vizitatori.

O parte din nota de răscumpărare Foxconn

O parte din nota de răscumpărare Foxconn

Nota de răscumpărare a fost creată pe serverele Foxconn și include un link către pagina victimei Foxconn pe site-ul de plăți DoppelPaymer din rețeaua Tor, unde atacatorii solicită o răscumpărare de 1804,0955 BTC, ceea ce, la prețurile curente ale bitcoin, înseamnă aproximativ 34.686.000 de dolari.

Atacatorii au precizat pentru DoppelPaymer, că au atacat doar unitatea din America de Nord a Foxconn, nu întreaga companie. Ca parte a atacului, ei au criptat circa 1.200 de servere, au furat 100 GB de fișiere necriptate și au șters backup-uri de 20-30 TB.

Cel mai mare producător de electronice de pe glob, Foxconn a avut venituri înregistrate în 2019 de 172 de miliarde de dolari și are peste 800.000 de angajați în întreaga lume. Foxconn are multe subsidiare, între care Sharp Corporation, Innolux, FIH Mobile și Belkin.

Alte victime ale DoppelPaymer din trecut includ Compal, PEMEX (Petróleos Mexicanos), City of Torrance din California, Newcastle University, Hall County din Georgia, Banijay Group SAS și Bretagne Télécom.

To Top