Stiri

Galaxy Book Pro aduce lumea Samsung în zona ultraportabilelor

Samsung Galaxy Book Pro
Samsung Galaxy Book Pro

Samsung a lansat recent noile laptopuri ultraportabile Galaxy Book Pro printr-o incursiune curajoasă într-un teritoriu dominat în mod tradițional de alți producători. Samsung nu este un novice în ceea ce privește proiectarea dispozitivelor mobile de înaltă performanță și nici nu a exclus companii precum Intel și Microsoft din dezvoltarea noilor serii. Pentru seria Galaxy Pro Book, Samsung a intensificat colaborarea cu Intel și Microsoft, astfel încât laptopurile și telefoanele Galaxy să funcționeze perfect împreună datorită optimizărilor software, fără a sacrifica performanța sau portabilitatea.

Laptopurile sunt subțiri și ușoare având o grosime ce pornește de la numai 11,2mm și o greutate de 870 grame. Finisajele sunt asemănătoare cu cele ale tabletelor Galaxy, existând similarități în ceea ce privește designul și construcția.

Ecran Super AMOLED de înaltă fidelitate

Galaxy Book Pro își câștigă fanii prin ecranul Super AMOLED ce redă culori intense, cu o luminozitate uniformă și un negru profund. Pentru a veni în întâmpinarea cerințelor utilizatorilor, Samsung a implementat diferite profiluri de culoare: Vivid, Natural, Photo Editing și Movie. Acestea depășesc specificațiile celor mai utilizate spații de culoare precum sRGB, Adobe RGB sau DCI-P3, însă lasă loc și pentru modul Auto ce permite ajustarea tonalităților de către motorul inteligent de culoare. Atât versiunea Galaxy Book Pro 13 de 13,3 inchi, cât Galaxy Book Pro 15 de 15,6 inchi au rezoluție FullHD ​(1920 x 1080), urmând, cel mai probabil, ca modelele cu ecran 4K să fie prezentate mai târziu.

Procesoare Intel Core din generația a 11-a

Laptopurile Galaxy Book Pro integrează procesoare Intel Core i7/i5/i3 din generația a 11-a cu grafică Intel Iris Xe. Pe lângă acestea, există și o versiune cu grafică NVIDIA GeForce MX450, ce va fi disponibilă în anumite țări. În funcție de versiune, utilizatorii se pot bucura de 8GB, 16GB sau 32GB memorie RAM LPDDR4x.

În principal, seriile Galaxy Book Pro sunt echipate cu SSD-uri NVMe de 1TB, însă există opțiunea de a extinde spațiul de stocare la 2TB prin instalarea unui SSD pe slotul adițional. De asemenea, noile ultraportabile oferă conexiune Bluetooth 5.1 și capacități 5G și Wi-Fi 6E.

Preț și disponibilitate

Noile laptopuri pot fi comandate deja din anumite magazine, urmând ca livrările să se facă în viitorul apropiat. Prețurile pentru aceste modele pornesc de la 1.000 de dolari.

Galaxy Book Pro: Official Unboxing

To Top