Stiri

Germania dorește 7 ani de actualizări de securitate pentru telefoane

Samsung Galaxy Watch4
Samsung Galaxy Watch4

Telefoanele actuale nu sunt proiectate pentru o perioadă lungă de utilizare, producătorii fiind foarte fericiți dacă v-ați schimba telefonul cât mai des, cu unul cât mai scump. Interesele producătorilor, care doresc să pună pe piață telefoane cu durată redusă de utilizare, au început să se lovească de decizii ale justiției și de legi care protejează consumatorul împotriva acestor practici abuzive.

În Statele Unite ale Americii a existat o decizie judecătorească prin care este garantat dreptul utilizatorului de a-și repara produsul, fără a avea nevoie de acordul producătorului. Uniunea Europeană, prin vocea Germaniei, cere actualizări de securitate pe o durată de cel puțin 7 ani. Mai mult, legea ce se află în discuție solicită piese de schimb pentru o perioadă de 7 ani.

Ambele propuneri se confruntă, în mod deloc surprinzător, cu reticența producătorilor. Grupurile de avocați ce reprezintă producătorii cer o durată de numai 3 ani, iar piesele de schimb să fie limitate la câteva repere. Apple oferă cinci ani de actualizări periodice. Samsung s-a angajat să ofere 4 ani de actualizări de securitate, în timp ce alte companii ce produc telefoane cu Android oferă numai 3 ani.

Propunerea UE, care ar putea fi în vigoare până în 2023, este menită să ajute mediul, permițându-vă să păstrați telefoanele mai mult timp. Acestea ar primi updateuri de securitate și trebuie să rămână funcționale până la 7 ani, adică de două ori mia mult decât cele din prezent.

To Top