Stiri

Ghid de utilizare pentru computer

În cadrul unei noi inițiative pentru piața din România, Intel Corporation anunță că fiecare computer bazat pe un procesor Intel* din programul Euro200 va fi automat dotat cu un ghid de utilizare pentru computer. Programul software se numește „PC Basics” / „How to Use a Computer” și va fi livrat în variantă localizată și tradusă în limba română. CD-ul conține informații utile pentru cei care doresc să-și îmbunătățească capacitatea de utilizare a computerului. Pe CD sunt incluse lecții interesante din diferite domenii: cum se accesează un PC, ce este Internetul, care sunt aplicațiile uzuale ale unui PC, ce reprezintă conectivitatea wireless și cum se realizează.

Programul EURO200 își propune să ofere studenților cu posibilități financiare limitate ocazia de a lua contact cu tehnologia informației prin intermediul unor calculatoare parformante. Programul se află în prezent în stadiul de achiziție a calculatoarelor. Până la data de 5 septembrie, cei 25.001 de candidați admiși în cadrul programului își vor putea achiziționa calculatoarele pe baza voucherelor distribuite în luna iulie.

„Intel este hotărât să sprijine educația în prezent pentru ca studenții să poată beneficia de toate avantajele în alegerea carierei de mâine. Suntem încântați să luăm parte la acest proiect ambițios, ce îi va pregăti pe mulți dintre tinerii români pentru o societate în care tehnologia de schimbă de la o zi la alta,” a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager. „Aplicația PC Basics de la Intel, care de acum înainte va fi livrată gratuit împreună ci fiecare calculator achiziționat prin programul EURO200, este un program foarte cunoscut, prin intermediul căruia sute de persoane din întreaga lume s-au obișnuit să utilizeze calculatorul. Ne bucurăm să putem pune astăzi la dispoziția studenților versiunea sa localizată în limba română,” a mai spus el.

Intel este implicat activ în susținerea educației în numeroase țări de pe glob. Unul dintre cele mai populare programe este Intel®Teach to the Future – un efort al profesorilor pentru profesorii din întreaga lume, pentru a-i ajuta atât pe profesorii experimentați, cât și pe cei în devenire să capete experiența necesară predării orelor de curs cu ajutorul PC-ului, intergând tehnologia informației în procesul educațional zi de zi.

Un alt proiect renumit al companiei Intel este Târgul Internațional de Științe și Inginerie Intel (Intel ISEF), singura manifestare de acest gen pentru studenți care înglobează toate științele aplicate. În fiecare an, milioane de studenți se întrec în cadrul unor competiții regionale și al celor mai mult de 500 de alte manifestări similare afiliate ce au loc în întreaga lume. Peste 1.300 de studenți din mai mult de 40 de țări au astfel ocazia de a concura pentru burse și premii a căror valoare totală depășește 3 milioane de dolari, în cadrul celor 14 secțiuni separate ale Intel ISEF. Pentru țările în care tehnologia informației se află încă în stadiu incipient, Intel a inițiat programul Intel Computer Clubhouse Network, care oferă tinerilor fără posibilități materiale, după orele de școală, oportunități de învățare variate prin intermediul tehnologiei.

În România, educația a reprezentat pentru Intel un domeniu de interes încă de la deschiderea Biroului Local. De curând, împreună cu partenerii săi, Intel a facilitat accesul wireless la Internet prin donarea de echipamente wireless către patru importante universități din România: Academia de Studii Economice din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Intel a donat de asemenea patru platforme bazate pe Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA) și o platformă bazată pe Intel® Internet Exchange Architecture către Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București, prin intermediul cărora studenții pot dezvolta aplicații pentru dispozitive mobile. De asemenea, luna aceasta Intel Capital și Enterprise Investors au achiziționat un pachet minoritar în cadrul SIVECO România, unul dintre cei mai mari furnizori locali de software pentru domeniul educației.

To Top