Stiri

Google va re-indexa oficial siteurile după aspectul lor pe mobil

Siteurile vor fi validate pentru aspectul pe mobil
Siteurile vor fi validate pentru aspectul pe mobil

Google a anunțat că în septembrie 2020 va lansa primul index „mobile-first” cu site-urile sortate după versiunile mobile. Dacă aspectul pe telefon constituia un criteriu important pentru indexarea domeniului în Google de câțiva ani încoace, din toamnă va deveni unul esențial.

În prezent, 70% dintre rezultatele căutărilor pe Google respectă această strategie și au fost plasate deja mai în față.

În momentul în care Google va oficializa schimbarea, administratorii de website-uri vor sesiza o creștere a interogărilor prin Googlebot – bot-ul care preia periodic conținutul site-ului spre analiză și indexare. Simultan, Google va reface indexul cu versiunile mobile ale website-urilor. Ulterior, administratorii vor detecta doar accesări ocazionale ale agentul tradițional pentru desktop, Googlebot.

În viitor, majoritatea interogărilor Google pentru indexare vor fi făcute prin agentul specific telefoanelor mobile inteligente. Denumirea acestui agent va fi sincronizată cu versiunea de Chrome.

Va urma o perioadă intensă pentru programatorii web. Fiecare webmaster trebuie să-și verifice performanțele site-ului în Consola de Căutare furnizată de Google. Utilitarul care inspectează și testează fiecare URL va fi de mare ajutor.

Pentru a corespunde cerințelor mobile, site-urile pot folosi fie versiuni separate pentru dispozitivele mobile, fie teme vizuale adaptabile rezoluției sistemului care le vizitează. Google recomandă cea de-a doua abordare, prin urmare tema „responsive” este o cerință cheie pentru orice website.

To Top