Stiri

Google Newspass salveaza printul?

Potrivit cotidianului italian „La Reppublica”, Google planifica sa lanseze in cursul acestui an Newspass, un microsistem de plati care va corobora continutul ziarelor platite cu rezultatele cautarilor.

Newspass va oferi trusturilor media microplati pentru accesul direct la informatiile acestora prin Google News. Actiunea urmareste sa raspunda anchetelor initiate de media din Italia privind practicile antitrust ale Google. Oricum, este cert ca noul serviciu va influenta piata globala de profil.

Iata cum va putea functiona sistemul: cand utilizatorii cauta ceva in Google News, vor putea acesa rezultate platite si gratuite. Daca utilizatorii aleg sa acceseze rezultatele platite (ale caror costuri vor fi afisate) vor fi taxati prin Google. Daca nu vor accepta plata, nu vor putea accesa informatiile respective.

Google Newspass

Google va da acces proprietarilor de vehicule media la interfata Analytics pentru a le permite sa verifice in timp real traficul inregistrat si sumele incasate prin acest program. Henrique de Castro, vicepresedintele Google, declara ca „Google isi doreste sa fie partener, nu concurent cu industria presei”.

In aceste conditii, va reusi oare Google „Newspass” sa salveze presa de la un faliment incet, dar sigur? Voi ce credeti?

To Top