Stiri

Google oferă acum Knowledge Graph în limba română

Doodle 4 Google
Doodle 4 Google

Google anunță lansarea Knowledge Graph (Graficul cunostintelor), o funcționalitate a motorului de căutare care ajută utilizatorii să descopere rapid și ușor informații noi.

Timp de peste patru decenii, cautarea a constat, practic, intr-o corelare a cuvintelor cheie cu interogarile. Pentru un motor de cautare, cuvintele era doar atat – cuvinte. De exemplu, termenul phoenix are in Romania o semnificatie mult mai bogata. Acesta poate indica o formatie de muzica foarte cunoscuta in Romania, un oraș din Statele Unite sau o pasare mitologica. De aceea, Google a creat un model inteligent, un „grafic”, care intelege entitatile din lumea reala si relatiile dintre ele.

Knowledge Graph permite utilizatorilor sa caute lucruri, oameni sau locuri pe care Google le cunoaste – simboluri, celebritaIi, orase, echipe sportive, cladiri, forme de relief, filme, lucrari de arta si multe altele si sa primeasca pe loc informatiile relevante pentru cautarea facuta. Este un prim pas esential catre cautarea de noua generatie, care are la baza inteligenta colectiva a internetului si ofera o perspectiva asupra lumii mai apropiata de cea a oamenilor.

Knowledge Graph de la Google nu se bazeaza doar pe surse publice, cum ar fi Freebase, Wikipedia si CIA World Factbook, ci actioneaza la o scara mult mai mare, vizand o acoperire si profunzime mult mai vaste. In prezent, Knowledge Graph contine peste 570 milioane de elemente – oameni, locuri, lucrari, obiecte, etc., precum si peste 18 miliarde de date concrete si relatii dintre aceste obiecte diverse. In plus, este adaptat in functie de ce se cauta si ce informatii exista pe internet.

Google a inceput sa implementeze treptat aceasta sectiune, a Knowledge Graph, pentru utilizatorii vorbitori de romana. Functionalitatea urmeaza sa fie disponibila si pe smartphone-uri si tablete.

Mai multe despre Knowledge Graph puteți afla dacă urmăriți clipul de mai jos.

Google Knowledge Graph

Doodle 4 Google

Doodle 4 Google

To Top