Stiri

Anul acesta Google nu va mai păcăli pe nimeni de 1 aprilie

Google va fi sobru de 1 aprilie
Google va fi sobru de 1 aprilie

Ziua internațională a păcălelilor, 1 aprilie, este o tradiție care poate fi deopotrivă amuzantă și iritantă, mai ales pe internet, însă anul acesta Google, care în trecut a pus la cale numeroase farse elaborate legate de aproape fiecare produs major al companiei, nu va mai face așa ceva, din cauza gravității situației generate de pandemia de coronavirus peste tot în lume.

Potrivit unui e-mail intern obținut de Business Insider și citat de The Verge, Google va „lua pauză un an de la această tradiție, din respect pentru toți cei care se luptă cu pandemia Covid-19. Cel mai înalt obiectiv al nostru în acest moment este să fim de ajutor oamenilor, așa că hai să lăsăm glumele pentru următorul aprilie, care fără îndoială că va fi cu mult mai bun decât acesta”.

„Deja am oprit orice eforturi centralizate de 1 aprilie, dar ne-am dat seama că s-ar putea să mai existe mici proiecte în unele echipe, de care nu avem cunoștință”, mai precizează e-mail-ul semnat de șefa departamentului de marketing al Google, Lorraine Twohill. „Vă rog să încetați toate aceste eforturi și să va asigurați că echipele voastre nu vor comite niciun fel de glume pe care le plănuiau, intern sau extern”.

Este o inițiativă lăudabilă a Google în această situație, dată fiind seriozitatea crizei, iar o zi dedicată păcălirii oamenilor sau includerii de dezinformări în produse critice precum căutările Google, YouTube, Gmail sau Maps chiar nu ar fi o idee bună.

Rămâne de văzut dacă și alte companii vor urma exemplul lui Google.

To Top