Stiri

Google, Sony, Logitech si Intel pregatesc Smart TV

Cum ar fi daca, in timp ce va uitati la TV, ati putea sa va accesati site-urile preferate, sa va verificati email-urile sau noutatile de pe Facebook? Desi sinergia dintre Internet si TV pare, inca, destul de lenta, Google si-a propus sa o transforme in realitate prin Smart TV, un nou proiect, in parteneriat cu Sony, Logitech si Intel.

Momentan, cei patru parteneri poarta discutii cu companiile de televiziune pentru a stabili posibilitatile tehnice de sinergie dintre TV si mediul online. Reprezentantii Intel au declarat ca Smart TV nu-si propune sa concureze cu actualii furnizori de servicii de televiziune, ci sa faciliteze accesul la continutul oferit de acestia. Potrivit publicatiei Information Week, Intel ar fi demarat deja productia a 1 milion de unitati System-on-Chip (SoC) Intel Atom CE 4100 pentru Smart TV.

Noul proiect va fi anuntat la conferinta Google I/O de maine, 20 mai, in San Francisco, la care vor participa 3.000 de potentiali dezvoltatori de continut pentru Smart TV. Astfel, Google va oferi servicii de advertising deopotriva in mediul online, la TV si prin telefonia mobila, via noua platforma de operare Android.

To Top