Editorial

Google știe totul despre tine

Google Engage

Google știe totul despre tine și fiecare acțiune a ta este pusă la dosar. Informațiile colectate de marele motor de căutare vor fi folosite în diverse scopuri fără a cere aprobarea utilizatorului. Pentru utilizatorii obișnuiți colectarea datelor de către o corporație nu reprezintă o problemă însă pentru personalul cu funcții cheie din țările ca nu au relații tocmai amicale cu Statele Unite ale Americii e o problemă de viață și de moarte.

Majoritatea țărilor recomandă personalului cu rang înalt să nu folosească serviciile oferite pe internet pentru a nu divulga date secrete. Chiar și cele mai mici slăbiciuni ale unei persoane pot fi valorificate de serviciile secrete. Cazuri în care informații strânse din mediul online sunt folosite pentru a santaja sau distruge politic adversarii sunt frecvente.

Faptul că Google are dosarul făcut pentru sute de milioane de utilizatori reprezintă o investiție de viitor atunci când unii dintre puștii care acum caută pornografie pe internet vor ajunge președinți de stat sau miniștri.

Utilizatorii mai pot șterge istoricul până la data de 1 martie. Problema confidențialității este foarte bine exemplificată în clipul de mai jos creat de concurenții de la Microsoft.

Google Engage

To Top