Stiri

Google va completa harta Street View din România

Google pleacă la drum pentru a culege imagini cu străzile din România. Google dispune de o flotă dotată cu camere foto performante și un soft care adună și marchează fotografiile realizate.

Google Trike – o bicicletă special concepută și prevăzută cu un aparat de fotografiat – şi mașinile Google Street View vor străbate România în lung şi-n lat, adunând imagini ale celor mai frumoase obiective turistice, cum ar fi Parcul Naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile de lemn din Maramureş, mănăstirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peleș, Cheile Bicazului și multe altele.

În plus, acoperirea Street View va fi extinsă cu încă 39 de oraşe mari, printre care Craiova, Focșani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galați, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Zalău, adăugând peste 40.000 km la acoperirea iniţială.

Românii pot urmări zonele în care se deplasează automobilele Street View pe pagina Google, la google.ro/streetview.

Street View se bucură de un mare succes în rândul turiştilor şi exploratorilor virtuali împătimiţi. Cu Google Trike putem acum să străbatem locuri mai puţin accesibile pentru a fotografia frumuseţile României, astfel încât oricine, de oriunde, să le poată explora”, declară Dan Bulucea, director general al Google România.

To Top