Stiri

Google vinde bilete de avion

Cine obisnuieste sa-si cumpere online biletele de avion stie ca procesul de cautare implica un consum semnificativ de timp si nervi, cu atat mai mult cand pentru rutele care ne intereseaza exista multe oferte si vrem, evident, s-o alegem pe cea mai buna.

In curand, Google ne-ar putea simplifica efortul de cautare a biletelor de avion, caci urmeaza sa cumpere compania ITA Software Inc. in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 700 milioane de dolari. Astfel, Google va deveni furnizor pentru servicii online de cautare si comparare a ofertelor aeriene, precum incluzand Kayak, FareCompare, Hotwire si Bing Travel (proiect Microsoft). Cum acestea sunt, in prezent, clienti ai ITA, e posibil ca aceasta tranzactie sa intre in vizorul autoritatilor antitrust. Totusi, analistii sunt de parere ca Google n-ar trebui sa aiba probleme in acest sens, dat fiind ca nu este un competitor direct al ITA Software.

Eric Schmidt, director general al Google, a declarat ca este inca loc pentru concurenta si inovatie in acest sector, precum si faptul ca Google va „imbunatati modul in care informatia privind zborurile este organizata.”

Compania ITA Software are peste 500 de angajati, a fost infiintata de cercetatori din cadrul MIT si vinde tehnologie pentru sisteme de rezervare online catre multi operatori, precum American, Southwest, Alaska sau Continental. Software-ul ITA este utilizat si de website-urile ce agrega informatii privind zborurile oferite de companiile aeriene si rezerva online biletele de avion.

Rezervarile online de bilete constituie, se pare, o adevarata mina de aur: in prezent, doar in Statele Unite persoanele fizice si companiile mici aloca in total peste 45 de miliarde USD achizitiilor online de bilete si se estimeaza ca, pana in 2014, piata va creste la 59 de miliarde de dolari.

Data la care cele doua companii vor incheia tranzactia nu a fost inca precizata, fiind pendinte anumite clauze din contractul de achizitie. Oricum, probabil ca multi sunt nerabdatori sa se pregateasca de zbor pe noua proprietate a Google. Voi ce ziceti?

To Top