Stiri

GTS Telecom a investit 1 milion de euro în extinderea unui centru de date

GTS Telecom anunță investiții de 1 milion de euro în extinderea și modernizarea centrului de date din Bucureşti. Decizia a venit ca efect al creșterii cererii pe acest segment al pieței. Aceasta este a doua investiție a companiei în centrul său de date în mai puțin de doi ani.
Numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut cu 30%. Pentru a susţine această cerere în creștere, GTS Telecom şi-a extins cu 60% suprafața centrului de date din București şi a echipat data center-ul cu tehnologie la standarde 2015. Această investiţie securizează disponibilitatea serviciilor de colocare oferite de GTS Telecom și garantează în continuare standardele de calitate asigurate clienților: o disponibilitate operațională a mediului de colocare de 100% și valori excepționale pentru timpul de răspuns la solicitările clienților și termenul de implementare în spațiul de colocare a echipamentelor noi.

Investiția din 2015 în data center este a doua investiție semnificativă a GTS Telecom în mai puțin de doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare și implementare, 6 luni,și are loc după o investiție realizată la sfârșitul anului 2013, în valoare de peste 600.000 de euro, în extinderea data center-ului și în infrastructura cloud din București.

Încă din 2011, compania GTS este activă în sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie în regiune. Cu o gamă completă de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid și privat, storage și backup în timp real, GTS se adresează segmentului de organizații medii și mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Soluțiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% şi al unei platforme state-of-art.

Pe lângă rapiditatea de instalare și soluțiile personalizate fiecărui tip de business în parte, serviciile de colocare și virtualizare furnizate de GTS Telecom oferă redundanță la toate nivelurile și o echipă specializată și dedicată clienților 24/7.

HP-server

To Top