Stiri

Hârtia poate fi economisită

Sony e-ink
Hartie electronica - demonstrație tehnologică Sony

Hârtia reprezintă rezultatul procesării masei lemnoase. Procedeul chimic utilizat astăzi pe scară largă este un complex de tratări chimice numite Procesul Kraft. Scopul acestei tratări chimice este eliminarea structurii ligninei (din pulpa supusă procesului), care este liantul organic care menține fibrele împreună. Sunt preferați arborii maturi, mai ales coniferele iar prin procese chimice repetate se obține hârtia albă folosită în tipografii și în birourile corporațiilor.
Mai multe companii angrenate în industria cloud susțin utilizarea cărților și documentelor electronice și renunțarea la hârtie. Rezultatele s-ar concretiza în salvarea unor păduri cu un rol atât de benefic pentur mediu.

Google Drive, HelloFax, Manilla, HelloSign, Expensify, Xero și Fujitsu ScanSnap susțin campania Enter Paperless 2013 prin care se dorește eliminarea hârtiei (aproape în totaliate) din birourile corporatiste.

După cum vedeți, campania este susținută de companiile ce oferă servicii cloud, direct interesate, și ignorată de companii a căror bunăstare este legată de existența colii de hârtie cum ar fi Lexmark sau HP.

Sony e-ink

Hartie electronica – demonstrație tehnologică Sony

To Top