Stiri

Hotii i-au furat degetul

Tehnicile de securitate devin tot mai sofisticate insa hotii gasesc mereu metode de a trece de aceste obstacole. Unul dintre cele mai active domenii este securitatea autoturismelor. Aici lupta este apriga, hotii dovedind de multe ori ca pot trece de alarmele auto fara probleme si intr-un timp surprinzator de mic.

Nici chiar sistemele de securitate care par de netrecut se dovedesc in timp ca nu reprezinta o problema pentru baietii rai.

In sprijinul acestor afiramtii vine povestea ziarului New Straits Times despre omul de afaceri K Kumaran de 29 ani ce calatorea cu masina lui S-Class Mercedes Benz (care costa 102.584$). Ajuns intr-o zona din Kuala Lumpur drumul i-a fost blocat de o masina cu 4 indivizi inarmati cu sabii.
Intrebat de talhari unde este cardul de securitate (in general cele mai recente Mercedes-uri sunt dotate cu un sistem de securitate bazat pe un card wireless fara de care masina nu poate porni) K Kumaran a raspuns ca masina sa nu are un astfel de sistem. In schimb pornirea este activata de amprenta proprietarului, fiind un sistem de securitate de ultima generatie. Hotii l-au fortat sa puna degetul pe cititorul de amprente si masina a pornit. K Kumaran a fost legat la ochi si pus pe bancheta din spate.

Dupa ce hotii s-au consultat cu mai multi banditi experti in dezactivarea sistemelor de securitate si au aflat ca acest sistem de protectie nu poate fi neutralizat asa usor, au decis sa-i taie degetul proprietarului. Din fericire K Kumaran a fost abandonat si a ramas in viata chiar daca fara un deget de la mana.

Prin urmare, un sistem avansat de securitate poate avea urmari neasteptate pentru proprietar.

Pe noi aceasta istorie ne-a convins de faptul ca nu ne vom achizitiona masini cu astfel de sisteme de securitate. Ne intrebam ce s-ar fi intamplat daca pentru pornirea masinii ar fi trebuita scanata retina? Oare hotii s-ar fi gandit de doua ori inainte de a confisca ochiul proprietarului?

To Top