Stiri

Hybrid SLI de la NVIDIA

Utilizatorii de PC isi doresc performante grafice cat mai mari, dar ar vrea si un sistem silentios si care sa consume putin. Sunt cam pretentiosi utilizatorii de PC… Norocul lor ca NVIDIA a lansat tehnologia Hybrid SLI.

Aceste noi platforme reprezintă fundaţia unei noi generaţii de PC-uri ce oferă o experienţă vizuală foarte bogată reducând în aceelaşi timp consumul de energie şi costurile, zgomotul specific funcţionării şi chiar căldura. Noua tehnologie este disponibilă chiar acum, integrată în plăcile de bază ce sunt bazate pe chipseturile nForce 780a SLI şi GeForce Seria 8 de la NVIDIA.

Capacitățile vizuale ale unui PC tipic sunt susţinute fie de o soluţie grafică integrată pe placa de bază, sau pentru o performanţă şi mai mare, de plăci grafice discrete precum unităţile de procesare grafică GeForce de la NVIDIA. Din păcate, majorităţii chipseturilor integrate le lipsesc performanţa şi caracteristicile necesare celor mai moderne aplicaţii 3D, jocurilor şi filmelor. Plăcile grafice discrete oferă o experienţă vizuală superioară, dar consumă mai multă energie.

Mai jos puteti viziona o prezentare flash sugestiva a tehnologiei:


Plăcile de bază ce prezintă tehnologia Hybrid SLI elimină acesată problemă prin integrarea unei unităţi de procesare grafică GeForce GPU direct pe placa de bază. Această unitate de procesare grafică GeForce prezintă o compatibilitate DirectX mai bună şi capacitatea de a reda conţinut video HD (high definition) mai clar decât orice chipset grafic integrat în PC-urile de astăzi, dar cu un consum mult mai mic de energie decât o placă grafică. Dar acesta este numai începutul.

Concepută pentru entuziaşti şi gamerii profesionişti, tehnologia HybridPower™ reduce consumul de curent al plăcii grafice discrete şi transferă procesarea grafică pe chipsetul grafic integrat în placa de bază în aplicaţii unde nu este necesară o putere foarte mare, precum e-mail sau navigarea pe Web. Utilizatorii vor aprecia consumul mic de energie, operarea mai silenţioasă şi nivelul de căldură emanată mult mai mic. Atunci când este necesară o putere 3D foarte mare, tehnologia HybridPower face tranziţia către plăcile grafice discrete, care preiau sarcina fiind gata să redea un conţinut 3D spectaculos. Tehnologia Hybrid SLI poate salva sute de dolari în costuri energetice pe toată durata de viaţă a PC-ului, atât pentru PC-urile high-end, cât şi pentru cele enthusiast-class, şi pot oferi o performanţă grafică adiţională pentru mai multe tipuri de sisteme mainstream desktop prin intermediul acestor caracteristici.i

Pentru utilizatorii mainstream, o particularitate a tehnologiei Hybrid SLI denumită GeForce Boost oferă utilizatorului posibilitatea de a adăuga încă o placă grafică pentru o şi mai mare performanţă grafică. Combinând performanţa chipsetului graphic integrat pe placa de bază cu unităţile de procesare grafică discrete, GeForce Boost creşte performanţa grafică per ansamblu cu până la 50% pentru aplicaţiile intensiv vizuale de astăzi şi entertainment în propria locuinţă.

‘NVIDIA continuă să ofere inovaţii uluitoare pentru procesoarele AMD. Suntem entuziasmaţi de faptul că HybridPower, o caracteristică a NVIDIA Hybrid SLI, va fi introdusă exclusiv pentru platformele bazate pe procesoarele de la AMD,’ a declarat Leslie Sobon, director de marketing de produs la AMD. “Procesoarele AMD Phenom™ X4 quad-core, împreună cu toate caracteristicile HybridPower ale plăcii de bază, oferă o performanţă deosebită şi o eficienţă a energiei, o combinaţie importantă pentru AMD.”

Plăcile de bază cu tehnologia Hybrid SLI sunt concepute pentru a creea un PC echilibrat, cu unităţile de procesare grafică GeForce şi procesoarele AMD Phenom. Şapte modele inclusiv recent disponibila placă de bază cu chipsetul nForce 780a SLI integrat, sunt disponibile:
• nForce 780a SLI, nForce 750a SLI, nForce 730a, şi nForce 720a
• GeForce 8300, GeForce 8200, şi GeForce 8100

Plăcile grafice discrete cu tehnologia Hybrid SLI disponibile astăzi includ:
• NVIDIA GeForce 9800 GX2 şi NVIDIA GeForce 9800 GTX (ambele includ tehnologia HybridPower)
• GeForce 8400 GS şi GeForce 8500 GT (ambele deţin capacitatea GeForce Boost)

To Top