Stiri

IBM isi consolideaza pozitia pe piata serverelor

Server IBM

IBM își consolidează poziția pe piața serverelor în fața competitorilor săi.
Conform studiului IDC, Worldwide Quarterly Server Tracker, IBM a ocupat primul loc în privinţa creşterii veniturilor, înregistrând o cotă de piaţă de 30,5% în trimestrul al doilea al anului 2011, faţă de cota de piaţă de 29,8%, înregistrată de HP.

Veniturile IBM obţinute din vânzarea de servere au crescut cu 24,5% faţă de veniturile înregistrate anul trecut, un procent mai mare faţă de creşterea de 17,9% înregistrată pe piaţa globală, câştigând 1,6 puncte procentuale în cota de piaţă faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.
De asemenea, IBM a fost numită din nou de către IDC lider al veniturilor înregistrate pe piaţa serverelor UNIX, câştigând 5,2 puncte procentuale în cota de piaţă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Prin intermediul Sistemelor IBM Power, IBM a atins cota de piaţă de 47,4%, în timp ce competitorii au pierdut din cota de piaţă. Pe piaţa serverelor x86, IBM System x a înregistrat o creştere de 15,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

IBM a continuat să fie lider pe piaţa serverelor cu costuri mai mari de 250.000 dolari, atingând cota de 69,5% în privinţa veniturilor. Poziţia de lider se datorează creşterii veniturilor rezultate în urma vânzărilor de servere mainframe IBM zEnterprise, introduse anul trecut. Conform IDC, acesta a fost al patrulea trimestru consecutiv în care veniturile IBM System z au depăşit 1 miliard de dolari, iar sistemele ce rulează platforma de operare z/OS au înregistrat cota de 9% din totalul veniturilor rezultate din vânzarea de servere în trimestrul al doilea al anului 2011.
Server IBM

To Top