Stiri

Imprimantele Xerox au împlinit 35 de ani

Xerox 9700
Xerox 9700 unul dintre echipamentele istorice ale companiei

Imprimantele sunt o invenție care a venit exact în momentul în care corporațiile aveau o activitate tot mai extinsă și un flux de documente greu de administrat. Xerox 9700 a fost prima imprimantă laser din industrie, comercializată la scară largă de către Xerox, care putea fi conectată la un calculator. Aceasta a fost lansată în vara anului 1977, deschizând drumurile pentru multe dintre marile companii producătoare de echipamente de tipărit din lume.

În 1971, Gary Starkweather, cercetător de la Xerox Palo Alto Research Center (PARC), a inventat imprimarea cu laser, modificând un copiator, cu scopul de a-i utiliza razele laser pentru a genera imagini. Astfel, Starkweather a reuşit să breveteze noua tehnologie.

Xerox 9700 a fost prima imprimantă cu laser care ajuns pe piaţa internaţională, fiind capabilă să tipărească cu o viteză de 120 de pagini pe minut. Pentru ca producţia de imprimante laser să fie profitabilă, Xerox considera că volumul lunar de pagini tipărite de aceste echipamente trebuie să fie de aproximativ 200.000 – 300.000. Primele imprimante ieşite pe poarta fabricii au tipărit mai bine de un milion de pagini pe lună, lucru care a depăşit orice aşteptări ale companiei şi ale pieţei de echipamente de tipărire din acea vreme.

Xerox 9700

To Top