Stiri

În Franța se construiește cea mai mare centrală fotovoltaică

Schneider Electric face parte, alături de companiile Eiffage și Krinner, din consorțiul care a câștigat contractul pentru construirea unei ferme solare și a unei substații de extra-înaltă tensiune în Cestas, în apropiere de Bordeaux, Franța. Cele două unități formează cel mai mare proiect de energie fotovoltaică din Europa, a cărui valoare se ridică la 285 de milioane de euro.

În cadrul contractului, consorțiul va asigura nu doar proiectarea și construirea celor două unități, ci și operarea și întreținerea lor. Schneider Electric va oferi o soluție completă pentru managementul, controlul și monitorizarea energiei produse în această unitate. Soluția va acoperi întregul lanț de conversie electrică, asigurând managementul energiei de la panourile solare la rețeaua de înaltă tensiune.

Compania Eiffage Group va realiza studii de inginerie prin subsidiara Clemessy RMT, în timp ce Eiffage Travaux Publics va efectua lucrările de terasamente, iar interconectarea va fi asigurată de Eiffage Energia. De asemenea, Krinner GmbH va fi responsabilă de realizarea fundațiilor și a structurilor de montaj pentru panourile fotovoltaice.

Proiectul este dezvoltat de Neoen, unul dintre cei mai mari jucători din piața energiei regenerabile din Franța, și va avea o capacitate totală de 300 MWp. Ferma va fi conectată direct la rețeaua electrică de foarte înaltă tensiune și va fi funcțională din octombrie 2015. Aceasta va genera peste 350 GWh pe an, suficient pentru a furniza necesarul zilnic de consum de energie pentru întreaga populație din Bordeaux.

bosch-mono-solar-cell

To Top