Stiri

Intel deschide un centru software in Romania

Dacă acum câteva zile vorbeam de reprezentanța Google deschisă în România și de decizia celor de la HP de a-și vinde produsele printr-un magazin propriu ieri a venitul timpul celei mai mari companii angrenate în industria semiconductorilor să anunțe o investiție în țara noastră.
Intel Romania Software Development Center este o investiţie a cărei valoare se ridică la mai multe milioane de Euro. Centrul deschis în România se va concentra pe dezvoltarea de soluţii software necesare pentru a crea cele mai bune experienţe ale utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive inteligente bazate pe arhitectură Intel, incluzând smartphone-uri sau alte echipamente de uz general, precum televizoare inteligente sau sisteme de infotainment din autovehicule. Iniţial, centrul va realiza activităţi de cercetare şi dezvoltare pentru platforma open source MeeGo, care oferă flexibilitate crescută atât pentru dispozitive inteligente, cât şi pentru dezvoltatorii de software.
Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Intel Software din România va angaja iniţial aproximativ 25 de profesionişti în domeniul cercetării şi dezvoltării software, numărul acestora urmând să crească în timp de trei sau patru ori, concomitent cu creşterea diversificării proiectelor.Intel Logo

To Top