Stiri

Intel investește în industria auto

Intel a identificat un nou segment de piață unde procesoarele companiei și-ar putea găsi locul. Intel Capital a anunţat o investiţie de 100 de milioane de dolari într-un fond pentru accelerarea adoptării de noi aplicaţii tehnologice şi servicii în industria auto.

Tehnologia a devenit o componentă nelipsită în viaţa de zi cu zi a consumatorilor, care cer acces neîntrerupt la e-mail, mesagerie instant şi flux constant de informaţii, ştiri, divertisment şi social media. Automobilele trebuie să fie capabile să ofere aceeaşi consistenţă şi dedicare privind experienţele de computing în condiţii de siguranţă. Fondul Intel Capital Connected Car Fund va duce la dezvoltarea unor tehnologii care vor contribui semnificativ la dezvoltarea sistemelor de entertainment din maşină”, a declarat Arvind Sodhani, Preşedinte al Intel Capital şi Vice Preşedinte Executiv al Intel.

Paul Otellini, Preşedinte şi CEO al Intel, a mai anunţat, în cadrul unui eveniment la Karlsruhe, Germania, deschiderea Automotive Innovation and Product Development Center, un centru de cercetare axat pe IVI şi telematică, o expansiune a Intel Labs Experience şi Interaction Research în domeniul auto.

To Top