Stiri

Intel obține un profit net de 11 miliarde de dolari

Bogdan Georgescu Intel

După cum ați observat în ultimii ani, procesoarele Intel au devenit tot mai scumpe pe fondul performanțelor tehnologice tot mai slabe ale AMD, principalul concurent. Puterea celor de la Intel pe piața procesoarelor x86 era atât de mare încât compania se îndrepta către un posibil monopol.

Multe dintre companiile ce nu au putut concura cu procesoarele x86 și cu mediul Windows au trebuit să se reinventeze. Arhitectura ARM a crescut rapid iar sistemul de operare Android s-a impus pe piața mobile. Deși Intel și Microsoft înregistrează venituri considerabile lucrurile s-ar putea să se schimbe pe viitor.

Intel Corporation a raportat pentru 2012 un venit anual de 53,3 miliarde de dolari, un venit operaţional de 14,6 miliarde de dolari, un profit net de 11 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 2,13 dolari. Compania a generat aproximativ 18,9 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 4,4 miliarde de dolari şi a folosit 4,8 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 191 de milioane de acţiuni.

În cel de-a patrulea trimestru al anului trecut, Intel a obţinut un venit de 13,5 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,2 miliarde de dolari, un profit net de 2,5 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 48 de cenţi. Compania a generat aproximativ 6 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 1 miliard de dolari pentru a răscumpăra 47 de milioane de acţiuni.

Bogdan Georgescu Intel

To Top