Stiri

Intel rezervă producția de cipuri pe 3nm

Intel Xeon Scalable
Intel Xeon Scalable

Intel ar putea acționa împotriva rivalilor săi prin rezervarea întregii capacități de producție a fabricilor TSMC pentru cipuri pe 3 nanometri. TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) este o companie taiwaneză specializată în producția de procesoare de înaltă performanță. Fabricile TSMC produc procesoare și nuclee grafice pentru companii precum AMD, Apple sau Intel.

Producția procesoarelor pe 3 nanometri va începe în trimestrul doi al anului 2022, astfel încât în vara anului 2022, TSMC să poată să producă în masă. În luna Mai 2022, producția ar trebui să ajungă la 4.000 de waffere, pentru ca mai târziu să crească la 10.000 de waffere pe lună. Spre deosebire de AMD sau Apple, Intel are propriile fabrici care pot produce procesoare, iar acest fapt se poate dovedi un real avantaj în această conjunctură.

Procesul de producție pe 3 nanometri va fi rezervat pentru procesoare Xeon, dar și pentru un viitor GPU cu grafică Intel Iris Xe, care ar trebui să intre pe piață și să detroneze dominația NVIDIA în acest segment. Investițiile care sunt derulate în prezent vor influența piața din anii viitori, mutând centrul de greutate al producție de cipuri din China spre alte state.

To Top