Stiri

Intel schimbă lumea la Research@Intel

Intel Core i7 Haswell
Intel Core i7 Haswell

Faruri care salvează vieți omenești, display-uri captivante ce permit fotografiilor să își spună propria poveste, experiențe personalizate de shopping. Acestea sunt doar câteva dintre inovațiile prezentate de Intel la cea de-a 11-a ediţie a Research@Intel, eveniment anual cu cele mai noi inovații în cercetare, dezvoltate intern de Intel, cât și împreună cu colaboratori externi. Justin Rattner, Chief Technology Officer al Intel, a deschis evenimentul prin prezentarea unora dintre cele 20 de proiecte de cercetare.

Intel Labs a lansat în urmă cu doi ani un model de colaborare directă cu cercetători de top din domeniul academic din lume, creând o rețea globală de șapte centre Intel Science and Technology (ISTC) și șase institute Intel Collaborative Research (ICRI). Fiecare centru a dezvoltat propria comunitate activă de cercetători pentru a accelera progresele în cloud şi în computingul securizat, printre alte domenii. Evenimentul a prezentat o parte dintre aceste cercetări – multe dintre ele în laboratoarele Intel – din multe sectoare, inclusiv visual computing și context-aware computing, precum și progrese semnificative în domenii cum ar fi colecţiile mari de date (Big Data).

Intel Core i7 Haswell

Intel Core i7 Haswell

Showcase la Research@Intel

Prezentările demonstrative la Research@Intel au fost împărţite în patru zone diferite. Aceste zone includ:

  • Îmbogățirea vieții: Dezvoltarea de experiențe care simplifică, consolidează și îmbogățesc viețile oamenilor. O demonstrație intitulată “Be Meaningful”, care utilizează tehnologia „Shelf Edge” (SET) ajută la detectarea prezenței unei persoane într-un magazin și creează o experiență de shopping mai bună, personalizată. Dacă o mașină are nevoie, de exemplu, de un filtru de aer, atunci când proprietarul intră într-un magazin de piese auto, SET poate folosi arhiva de service a automobilului pentru a–i indica proprietarului un anumit filtru pentru maşină. Dacă o persoană este alergică la alune, SET îl avertizează despre produsele care conțin alune. În cazul în care o persoană plănuiește să gătească somon pentru cină, SET poate recomanda cel mai bun vin care se potriveşte cu acel fel de mâncare.
  • The Data Society: Pe lângă depăşirea limitelor a ceea ce pot face instituțiile cu colecţiile mari de date (Big Data), Intel Labs a pus accent pe explorarea schimburilor de date relevante între utilizatori. Cercetătorii caută modalități de a adapta infrastructura digitală pentru a permite oamenilor să lucreze cu informații digitale mai ușor și mai eficient. Într-o demonstrație intitulată „Vibrant Data Communities”, cercetătorii Intel Labs combină date publice și personale cu algoritmi sensibili la context, pentru a identifica și prezenta cele mai utile informații utilizatorilor. De exemplu, senzorii de calitate a aerului dintr-un cartier ar putea ajuta la ghidarea în timp real a unei persoane pentru evitarea zonelor cu polen în sezonul alergiilor.
  • Totul inteligent: Inovații care transformă obiecte neînsuflețite prin adăugarea de simțuri, ajutând la crearea de experiențe durabile și inteligente. Cercetătorii lucrează la instrumente ușor de utilizat pentru a face ca o locuință să reacționeze la evenimente și la nevoile unei familii. Demonstrația arată cum se pot interconecta cu ușurință o cameră web şi un sistem de muzică pentru a funcționa ca un sistem de securitate, și cum se poate conecta o cameră web, care primește indicii contextuale de la un copil într-un pătuț, cu o alarmă aflată lângă patul părinților, pentru a servi ca un sistem de monitorizare al copilului.
  • Bazele tehnologiei: Construcții tehnologice – inclusiv circuite, arhitectură și software – care oferă o fundație pentru toate domeniile de mai sus. De exemplu, showcase-ul „Protecting Sensor Data” folosește hardware și software Intel pentru a preveni accesul la informațiile cu caracter personal, înregistrate de camere, microfoane, și localizatoarele GPS încorporate în dispozitive mobile.
To Top