Stiri

Intel SSD 910 pentru centrele de date

Intel SSD 910

Centrele de date oferă servicii tot mai complexe iar acest lucru este datorat într-o oarecare măsură noilor unități SSD. Intel a anunţat seria SSD 910, unităţi de stocare create pentru centrele de date care folosesc cloud computing, virtualizare şi tranzacţii online. Noile modele integrează Intel High Endurance şi folosesc tehnologie flash MLC pe 25nm, care permite utilizatorilor să realizeze 10 scrieri complete pe zi, timp de 5 ani.

Modelele seriei Intel SSD 910 bazat pe PCIe sunt uşor de instalat şi nu necesită schimbări la nivel de design de server, SSD-urile putând fi folosite pentru a salva datele critice ale unei companii. O singură unitate de stocare Intel 910 poate înlocui mai multe hard disk-uri de 15K rpm, fiind mai economice, având o performanţă secvenţială mai bună, ocupând mai puţin spaţiu, fiind scalabile şi având latenţe reduse.

Seria Intel SSD 910 este o soluţie completă, performantă şi fiabilă, noile modele fiind potrivite pentru a înlocui tradiţionalele hard disk-uri. Calitatea noilor produse este asigurată de Intel, lider al tehnologiilor SSD, administratorii de reţea ai centrelor de date putând avea deplină încredere în faptul că seria Intel SSD 910 este uşor de instalat şi este potrivită pentru a salva datele critice ale unei companii”, a precizat Roger Peene, Director Al Data Center SSD Marketing pentru Intel Non-Volatile Memory Solutions Group.

SSD-ul de 800GB al seriei Intel SSD 910 a obţinut o viteză de citire secvenţială de 2GB/s şi o viteză de scriere secvenţială de 1GB/s, o citire 4K de 180000 IOPS-uri şi o scriere 4k de 75000 IOPS-uri. Seria vine în două capacităţi, de 400, respectiv 800GB. Unităţi sampling sunt deja disponibile pentru centrele de date, pentru a se obţine certificatele necesare. Noile modele vor fi disponibile la jumătatea anului. Prețurile nu sunt deloc mici. SSD-ul de 400GB va costa 1929 de dolari, iar cel de 800GB 3859 de dolari.

Intel SSD 910

To Top