Stiri

Internet Explorer 9 este gata de download

Internet Explorer 9 este gata pentru download după ce a trecut prin mai multe stadii menite să-l pregătească pentru marea confruntare cu Firefox și Chrome. Browser-ul, disponibil în 40 de limbi inclusiv limba română, folosește pe deplin instrucțiunile HTML 5. Conținutul video este accelerat hardware astfel încât clipurile flash la rezoluție mare să nu piardă din fluență. Microsoft a ales într-un final să implementeze o serie de caracteristici pe care Chrome le oferea de ceva vreme. Pinned Sites și JumpList vor permite utilizatorilor să acceseze mai rapid site-urile favorite prin definirea unor scurtături pe bară. Internet Explorer 9 va putea afișa într-un final fișierele audio-video WebM prin instalarea unui plugin Google.

WebM este un standard dezvoltat de Google pe care cei de la Microsoft au evitat să ofere suport profitând de poziția lor. Un alt aspect care lasă de dorit este faptul că Microsoft a ales ca noul browser să nu fie compatibil cu Windows XP. La capitolul respect față de cumpărătorul de licențe Windows XP, Microsoft rămâne repetent din nou, acesta fiind unul din motivele pentru care firma lui Bill Gates se află pe un trend descendent față deceilalți competitori și în special de Google.
IE9 are caracteristici îmbunătățite de securitate, protejând intimitatea utilizatorului și avertizându-l pe acesta în momentul în care navighează pe un site ce poate distribui malware.
Cei care vor să descarce Internet Explorer 9 o pot face accesând pagina aceasta.

To Top