Stiri

Internet în școlile de la țară

Dacă în țările dezvoltate se discută despre laboratoare de cercetare și internet 4G în fiecare localitate, în România încă mai sunt gospodării fără electricitate și școli fără internet.
Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a semnat pe 23 ianuarie 2012, alături de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, contractul de finanţare din fonduri structurale prin Axa prioritară III „TIC pentru sectoarele privat şi public” gestionată de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, pentru proiectul „Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană”.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 135.404.735 lei şi va fi implementat în 12 luni de la data semnării contractului de finanţare.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Conectarea a 2446 şcoli din mediul rural şi mic urban la Internet prin conexiune broadband;
2. Creşterea utilizării TIC şi facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 elevi şi aproximativ 48.000 profesori din mediul rural şi mic urban;
3. Creşterea utilizării TIC şi facilitarea accesului la resursele educaţionale în Inspectoratele Şcolare Judeţene;
4. Reducerea decalajului educaţional dintre mediile urban – rural în domeniul utilizării TIC şi al accesului conexiunilor Internet;
5. Asigurarea suportului tehnic pentru toate unităţile şcolare implicate în proiect.

To Top