Interviuri

Interviu cu Antonio Eram despre proiectul web2sms

După ce v-am anunţat de apariţia unui seviciu care permite trimiterea bulk a SMS-urilor , am avut bucuria să realizăm azi un interviu cu Antonio Eram, Managing Director N E T O P I A System. Vă invităm să-l citiţi, este foarte interesant.

1. Cum s-a născut acest proiect?
Proiectul web2sms.ro s-a nascut dintr-o necesitate imediata. Multi prieteni si colaboratori cautau o varianta usoara de a trimite mesaje catre prieteni sau partenerii lor la anumite momente fara limitari la numerele de destinatie si cu preturi acceptabile.
web2sms in versiunea actuala acopera aceasta cerere. Trimiterea de mesaje sms catre destinatari multipli usor dintr-o interfata web accesibila de oriunde prin intermediul internet-ului.


Antonio Eram


2. La un moment dat aţi activat în cadrul Connex. Are Connex vreo legătură cu web2sms?

Cu Connex mai nou Vodafone Romania, avem un istoric extraordinar, NETOPIA System fiind unul din principalii integratori si furnizori de continut.
web2sms.ro foloseste si gateway-ul Connex/Vodafone Romania pentru transmiterea de mesaje sms.
Intr-adevar am lucrat la Connex/Vodafone Romania ca si product manager in zona de marketing consumer market.


3. Puteţi să ne daţi detalii despre NETOPIA System?

NETOPIA System este o companie relativ tanara implicata in dezvoltarea de solutii hibrid mobil/internet dar a carei arie principala de activitate este furnizarea de continut pentru telefoanele mobile. In acest moment NETOPIA System are contracte de reprezentanta si distributie cu cei mai importanti dezvoltatori si distribuitori de aplicatii pentru telefoane mobile. Acest content, in principal jocuri java/symbian si aplicatii este distribuit clientiilor retelelor importante GSM din Romania cu success. Practic putem spune ca 60% din jocurile java vandute legal in Romania sunt distribuite de noi. De asemenea oferim si continut pentru portalurile wap.
In zona on-line am dezvoltat cateva site-uri importante :
www.weblog.ro : primul si cel mai important serviciu de blogging din Romania (cumparat anul trecut de NetBrdige Investments)
www.e-gsm.ro : portal de telefonie mobila
www.web2sms.ro : serviciu de marketing prin sms


4. Care este targetul acestui serviciu? Cine sunt potenţialii clienţi?

web2sms.ro se adreseaza tuturor clientilor care doresc sa trimita mesaje sms usor, catre mai multi destinatari si care nu doresc sa butoneze telefonul mobil. Platforma are doua componente : una automata si una semi-automata
cea semi-automata este cea disponibila pe site in care clientii pot sa isi incarce listele de destinatari , sa cumpere credite pentru trimiterea de mesaje, sa defineasca diverse campanii sau sa isi editeze eticheta de trimitere a mesajelor (este o noutate pe piata. Astfel in loc sa trimita cu numar scurt accesta poate sa il schimbe intr-un numar de telefon sau un nume. Ex. NETOPIA.
componenta automata se adreseaza companiilor care doresc sa trimita mesaje sms direct din aplicatiile lor. Acestora li se pune la dispozitie o interfata de comunicare prin care trimit mesaje personalizate din orice serviciu on sau offline catre orice destinatie din romania, fara limitari de nici un fel.


5. Care sunt avantajele oferite de acest sistem?

Rapiditate, confort, costuri reduse. Poate cel mai important este pre-configurarea campaniilor de mesaje.
Astfel o campanie poate primi un mesaj, de felicitare sa spune careia i se ataseaza o lista de destinatari. Campania se poate programa sa plece la o anumita ora/zi/luna dupa care utilizatorul poate sa isi vada linistit de treaba. De ex pentru cei care pleaca in vacante si doresc sa trimita mesaje de sarbatori. Web2sms.ro va rula campania la data programata. Toate mesajele fiind livrate prioritar.
In plus oferim 3 mesaje gratuite fiecarui utilizator inregistrat pentru testarea serviciului.


6. Cu siguranţă cunoaţteţi foarte bine piaţa comunicaţiilor. Care sunt concurenţii dvs?

Exista companii care ofera servicii ce se apropie de functionalitatiile noastre dar nici una nu este la fel de competitiva. Am incercat sa construim un serviciu care sa fie usor de utilizat pentru oricine de oricand de orinde. Mai mult decat atat avem un plan de dezvoltare ambitios, dar veti afla mai multe in curand ;).


7. Poate acest sistem să genereze spam pe telefoanele mobile? Cum se pot apăra de mesajele nedorite cei care primesc SMS-uri de la clienţii dvs ?

Orice serviciu poate fi folosit in mod abuziv dar credem ca utilizatorii nostri nu vor derapa spre aceasta activitate. Politica de utilizare este detaliata in termeni si conditii iar pentru fiecare cont cerem date de identificare suplimentare de care putem faca uz in cazuri speciale. Cei care primesc mesaje nedorite pot sa raporteze direct catre noi. Vom investiga fiecare caz in parte.


8. Ce mesaj doriţi să adresaţi cititorilor pcnews.ro în prag de sărbători?

In primul rand sarbatori fericite si multa fericire.
Iar daca doresc sa trimita mesaje de felicitare catre prieteni sau colaboratori/parteneri o pot face prin intermediul web2sms.ro

To Top