Stiri

iPhone 4 costa doar 187,51$

Potrivit companiei de cercetare de piata Isuppli, cel mai nou gadget lansat de Apple, iPhone 4, care costa cel putin 500$ in magazine, este asamblat din piese care nu insumeaza mai mult de 187,51$.

Cel mai scump este ecranul LCD de 3,5 inci, care costa 28,50$, despre care se zice ca ar fi identic cu cel produs anterior de LG. Costul calculat a avut in vedere versiunea de 16GB a terminalului, insa preturile minime pentru fiecare componenta variaza. De asemenea, procesorul Apple A4 este produs la Samsung Electronics la pretul de 10,75$, chip-ul pentru bila mobila ar fi creat de STMicroelectronics la 2,60$, ca si accelerometrul terminalului, care costa numai 65 de centi. Alti furnizori mentionati de Isuppli sunt Skyworks, un producator de chipuri wireless si TriQuint Semiconductor. Estimarea Isuppli nu include insa costurile pentru forta de munca, transportul, promovarea, dezvoltarea software-ului necesar si licenta de brevet.

APPLE IPHONE 4

In 2009, aceeasi companie estima ca iPhone 3GS a fost produs cu un cost de fabricatie de 179$, care a scazut intre timp la 134$, ceea ce explica majorarea pretului pentru iPhone 4 fata de modelul anterior. Concluzia? Apple are o cota uriasa de profit din componentele pe care le utilizeaza. In plus, si acest cost este subventionat aproape integral de compania americana de telecomunicatii AT&T, care isi recupereaza investitia din contractele pentru servicii de date.

To Top