Stiri

iPhone 4

Apple tocmai a anuntat noul iPhone 4, cel mai subtire smartphone creat pana acum, de numai 9,3 mm grosime. Aceasta performanta paleste insa in fata celorlalte: iPhone 4 are functie de video calling FaceTime si cea mai buna rezolutie de display disponibila vreodata la un telefon, de 960 x 640 pixeli, de 4 ori mai mare decat a modelului anterior iPhone 3GS; astfel, cand telefonul este tinut in dreptul ochilor la o distanta fireasca, retina umana nu mai percepe pixelii in mod individual. In plus, noul smartphone Apple are incorporata o camera HD de 5 megapixeli, cu blit, iar cu ajutorul noii aplicatii iMovie, disponibila la un cost suplimentar de 5$, utilizatorul isi poate edita singur imaginile si inregistrarile video, generand astfel chiar si videoclipuri sau colaje cu imagini si muzica. De asemenea, ofera acces la o multitudine de jocuri si aplicatii de divertisment, mult mai usor de utilizat datorita noii bile de comanda cu navigare sus-jos, stanga-dreapta, inainte-inapoi, apasare si rotire.

Are procesor A4 Apple si bateria suporta pana la 7 ore de vorbit in retele 3G, 10 ore de navigare pe web pe Wi-Fi si 6 ore in 3G. Foloseste iOS 4, noua versiune a celui mai avansat sistem de operare pentru telefoane mobile, care include peste 100 de functii noi (printre care cea de multitasking, foldere, facilitati sporite de utilizare a programului de e-mail si suport pentru abonatii-companii) si 1500 de noi aplicatii pentru dezvoltatori prin iAd, noua platforma de publicitate pentru telefonie mobila. Totodata, Apple a pregatit si pentru utilizatori o multitudine de aplicatii din domenii precum jocuri, business, stiri, sport, sanatate sau calatorii.

iPhone 4

Functia FaceTime permite apelarea video la fel de usor ca si apelurile de voce, oriunde exista conexiune Wi-Fi si fara sa necesite vreo instalare prealabila. In plus, dintr-o singura tasta, utilizatorul ii poate arata si interlocutorului ce vede din unghiul sau, activand obiectivul posterior. Are doua microfoane si o functie care suprima zgomotul de fundal in zone galagioase pentru o mai buna calitate audio a apelurilor. Steve Jobs, directorul general al Apple, declara ca „iPhone 4 este cea mai mare realizare de la primul iPhone incoace”.

Nici designul nu te poate lasa indiferent: disponibil in doua culori, alb si negru, cel mai subtire smartphone din lume este realizat dintr-un aliaj inoxidabil, de 5 ori mai rezistent decat otelul obisnuit, si din sticla aluminosilicata, durizata chimic sa fie de 30 de ori mai tare decat plasticul si rezistenta la zgarieturi. Fata frontala si cea posterioara au un invelis rezistent la grasime, care il mentine mai curat.

iPhone 4 se va lansa in SUA, Marea Britanie, Franta, Germania si Japonia pe 24 iunie a.c., incepand de la 199$ (modelul cu memorie de 16 GB) si 299$ (modelul de 32 GB), cu un abonament pe 2 ani, urmand ca pana la sfarsitul lui septembrie sa fie disponibil in 88 de tari.

To Top