Stiri

iPhone, Picasa, ATI Radeon HD 5870

De astazi telefonul iPhone poate fi cumparat si in Corea de Sud. Piata de telefonie din Corea de Sud este dominata de producatorii locali si din motive de protectie a industriei coreene iPhone a fost tinut la distanta. Piata de telefoane din Corea de Sud este imensa, 9 din 10 coreeni avand un telefon. Pentru a inlatura orice dubiu pentru cei care sunt nelamuriti: Corea de Sud este partea democratica, iar Corea de Nord are regim totalitar.

Google a lansat astazi Picasa 3.5. Aceasta noua versiune permite asocirea de tag-uri cu nume pentru fotografii folosind o tehnologie de recunoastere faciala. Tag-urile pot fi folosite dupa aceea pentru a face lucruri creative precum selectarea rapida a pozelor care contin doua personaje (tu si prietena de exemplu). Mai mult, Picasa este integrata cu Google Maps asa ca poti sa iti sortezi si vizualizezi pozele in functie de locatia unde au fost facute.

picasa

Picasa download

Astazi AMD a lansat seria ATI Radeon HD 5800, primele placi video compatibile DirectX 11. Evident ca nu au intarziat sa apara review-urile. Concluziile sunt pozitive, perfomantele sunt de de top, iar dotarile fac utilizatorii sa se scotoceasca prin buzunare. Nici nu au nevoie de multi bani.. 350 Euro pentru HD 5870 si 239 Euro pentru HD 5850. Daca timpul va permite puteti citi review-uri Radeon 5850 si Radeon 5870 pe lab501 (in romana), hardocp, tomshardware, pcgameshardware, legitreviews. De mentionat ca performantele placii video HD 5870 versus NVIDIA GTX 295 sunt apropiate dar sa nu uitam faptul ca HD 5870 este cu un singur nucleu, iar placa NVIDIA are doua. Prin urmare un HD 5870 o sa consume mai putin curent si o sa fie mai silentioasa. Din pacate placile video din seria ATI Radeon HD 5800 nu sunt inca disponibile pe piata.

Radeon HD 5870

Radeon HD 5850

To Top