Stiri

Kaspersky Lab atrage atenția asupra celor mai recente atacuri malware

Kaspersky Lab a publicat un nou raport ce privește evoluţia malware în care subliniează creșterea atacurilor asupra echipamentelor cu Android. În trimestrul trei, au fost depistate şi operaţiuni sofisticate, executate de programe malware, alături de metode devenite deja clasice. Codurile QR pentru telefoanele mobile sunt utilizate pentru a camufla software-ul periculos, iar computerele sunt predispuse la ameninţări informatice chiar înainte de a fi pornite, deoarece infractorii cibernetici utilizează din nou metodele de infectare a BIOS-ului.

În iulie 2011, severele companiei de certificare DigiNotar au fost atacate de hackeri şi 531 de certificate false au fost emise de către aceştia. „Atacul asupra companiei DigiNotar a fost al doilea caz în care o companie emitentă de certificate a fost victima unui atac informatic”, a spus Yury Namestnikov, Senior Virus Analyst în cadrul Kaspersky Lab şi autorul raportului. „Deşi companiile care emit certificate SSL sunt obligate să treacă printr-un audit de securitate, este evident că nivelul de securitate al DigiNotar nu era optim. Cazul DigiNotar ar trebui să reprezinte un avertisment pentru ca alţi jucători de pe această piaţă să-şi mărească nivelul de securitate”.

De asemenea, utilizatorii individuali trebuie să fie prudenţi deoarece numărul de programe malware pentru terminale mobile creşte într-un ritm alarmant. Mai exact, în al treilea trimestru malware-ul pentru platforme mobile care viza sistemul de operare Android a ajuns la 40%, plasându-l pe primul loc în topul ţintelor vizate de programe malware.

To Top