Stiri

KOYOS.ro susține ARCA

Motorul ARCA Executor
Motorul ARCA Executor

Cei de la Koyos s-au hotărât să susțină visul românilor de a zbura la limita spațiului cosmic și dincolo de aceasta. Koyos susține ARCA şi proiectele dezvoltate în cadrul Programului Spaţial al României, inclusiv proiectul de realizare şi promovare a lansatorului Haas2, participant şi în competiţia americană de astronautica Google Lunar X Prize.

În acest weekend ARCA expune în Piața Victoriei din București racheta orbitala Haas 2C.

Haas 2C va fi lansată de la sol în primăvara anului 2013, în cadrul Misiunii 7 şi va avea drept obiectiv testarea la zbor a motorului Executor şi atingerea orbitei, devenind primului satelit realizat integral în România în greutate de peste o jumătate de tonă. Misiunea 7 va constitui şi o repetiţie finală pentru lansarea către Lună a sondei European Lunar Explorer, din cadrul competiţiei americane de 30 milioane $ Google Lunar X Prize.

Suntem convinşi că proiectele ARCA fac parte din categoria de iniţiative ambiţioase care impun permanent depăşirea propriilor limite, multă muncă şi mai ales curaj. Ne bucurăm să le sprijinim cutezanţa de a ajunge la stele.” Dana Iorga, Director General Koyos.ro

Motorul ARCA Executor

Motorul ARCA Executor

To Top