Stiri

Lansarea campaniei eSkills for jobs România 2014

conferinta eskills

Miercuri 12 martie, în Sala Rapsodia, de la Hotel Intercontinental, Bucureşti are loc lansarea Campaniei eSkills for jobs Romania 2014.

La Conferinţa de deschidere vor participa Andre Richier, Principal Administrator, DG Enterprise and Industry, Comisia Europeană, reprezentanți ai Ministerului pentru Societatea Informaţională, Ministerului Educaţiei Naţionale, ai altor parteneri din sfera instituţiilor publice, ai partenerilor din industria ITC, studenţi şi elevi.
În urma succeselor înregistrate de cele două campanii de conştientizare eSkills Week din 2010 şi 2013, precum și în contextul unei cereri de peste 900.000 specialiști IT la orizontul anului 2020, Comisia Europeană lansează în acest an o nouă campanie de conştientizare, cu o tematică clar definită: Competenţe digitale pentru locuri de muncă 2014.

În perioada 2003 – 2009 numărul companiilor software şi de servicii IT a crescut în România la 8000, ceea ce indică o creştere a pieţei locale de muncă în domeniul ITC, se arată într-o cercetare privind e-Skills în Europa, realizată de Empirica pentru Comisia Europeană şi publicată în luna ianuarie 2014. Contextul a generat, astfel, numeroase oportunităţi pentru absolvenţii şi profesioniştii ITC aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

conferinta eskills

To Top