Stiri

De ce aleg programatorii laptopuri de gaming precum Zephyrus S GX502

Laptop de gaming Republic of Gamers Zephyrus S GX502
Laptop de gaming Republic of Gamers Zephyrus S GX502

Ce cerințe speciale credeți că au programatorii în materie de laptopuri? Să le luăm pe rând!

Vor procesoare puternice pentru a susține multitaskingul și compilarea de cod, au nevoie de ecrane mate de calitate, fără reflexii și cu tehnologii ce reduc stresul asupra ochilor, precum și de o tastatură rapidă, confortabilă și cu iluminare controlabilă pentru adaptarea în medii cu diverse iluminări. Ei pot lucra și de la birou, și de acasă, de la un client sau dintr-un sharing office, prin urmare vor un laptop compact și cu o autonomie decentă.

Probabil așa au gândit și organizatorii Dev.Play 2019 când au ales să promoveze un laptop de gaming în evenimentul ce a reunit programatorii și dezvoltatorii de jocuri la Palatul Parlamentului din București (7-8 noiembrie 2019). E vorba de Zephyrus S GX502, un notebook produs de Republic of Gamers (brandul ASUS pentru gameri).

În mod evident aici e o vorba de o asociere de imagine, dar e una justificată. Chiar dacă modelele Republic of Gamers sunt făcute pentru gaming, forța lor de procesare e apreciată de programatori și de profesioniștii din foto-video.

Zephyrus S GX502, de la gaming la programare

Zephyrus S GX502 are procesoare puternice Intel Core i7, placă video de top precum GeForce RTX 2070, 16 sau 32GB memorie RAM și un ecran foarte rapid la 240Hz. Poate avea chiar două SSD-uri configurate în RAID 0 pentru a-i maximiza performanța. Ce poate duce jocuri AAA la setări ultra și fps mare, clar se recomandă și pentru aplicații solicitante.

Dacă laptopurile Republic of Gamers sunt apreciate pentru răcirea bună, atunci sistemul acestuia e ceva… exotic. Când se ridică ecranul, i se deschide și o fantă în spate pentru extra-aerisire și un debit mai mare de aer cald poate ieși pe acolo (vezi video mai jos). Astfel se înclină și tastatura la un unghi mai comod, iar programatorii urmăresc confortul tastării de cod.

Suportul de mâini ascunde ranforsările sub formă de fagure ce fac carcasa mai rigidă acolo unde este nevoie de o rezistență mai mare. Astfel, laptopul rezistă solicitărilor de zi cu zi și nu dă semne de uzură în ciuda utilizării prelungite. Finisajul exterior e plăcut la atingere și nu reține amprentele.

GX502 este și portabil. Are o grosime de 18,9 mm și o greutate de 2 Kg. Asta în condițiile în care carcasa e dintr-un aliaj de magneziu anume prelucrat să reziste torsionărilor. Când vor mobilitate, programatorii se pot conecta pe un Wi-Fi de clasă gigabit cu RangeBoost, iar la birou vor utiliza Ethernet Gigabit. Asta contează, căci multe laptopuri subțiri au renunțat la portul RJ45.

Video oficial cu Zephyrus S GX502

Ca să opteze pentru un astfel de laptop puternic, programatorii trebuie să și le poată permite. Iar cei avansați, profesioniști, chiar își permit să scoată din buzunar între 8.000 și 12.000 de lei pentru mașina ce le garantează productivitate mai bună și implicit venituri mai mari. Dă un click mai jos să vezi ce opțiuni de GX502 primești acum pe piață.

VEZI PREȚURILE ONLINE

To Top