Stiri

Republic of Gamers a prezentat Zephyrus Duo 15, un laptop futurist de gaming cu două ecrane

ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)
ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Republic of Gamers a anunțat ROG Zephyrus Duo 15, un laptop futurist care integrează două ecrane într-o formă ultra-subțire. Mai exact, acesta dublează ecranul în partea inferioară cu elegantul design Active Aerodynamic System (AAS) Plus și transformă touchscreen-ul ROG ScreenPad Plus într-o parte integrantă a sistemului de răcire. Odată ce sistemul AAS Plus înclină laptopul, ecranul secundar IPS de 14,1″ (rezoluție de 3840 x 1100) se ridică, de asemenea, pentru o vizualizare confortabilă, dezvăluind o zonă largă de admisie pentru un flux de aer consistent. Designul sofisticat de răcire îi conferă lui Zephyrus Duo 15 un amplu spațiu termal pentru a integra procesoare puternice într-un laptop de gaming, multi-ecran, revoluționar.

Când laptopul este deschis, ROG ScreenPad Plus se înclină cu un unghi de până la 13° pentru o vizualizare confortabilă și interacțiunea cu touchscreen-ul. Această mișcare fluidă este atent urmărită de o balama personalizată care stabilește ascensiunea afișajelor pentru a preveni deteriorarea. Pentru ca ecranele să nu intre în contact la deschiderea capacului, balamaua încorporează glisoare curbate, care întârzie desfășurarea afișajului secundar.

ROG Zephyrus Duo 15 va fi disponibil în România în luna iunie.

ROG colaborează cu producătorii de jocuri

ROG lucrează cu dezvoltatorii de jocuri, cum ar fi Techland, pentru a optimiza jocurile AAA precum Dying Light 2, care mută chat-urile de cooperare pe ScreenPad Plus pentru o vizualizare ușoară și adaugă controale pentru touchscreen pentru a comuta ușor între inventar și quest-uri.

O colaborare cu Overwolf le permite jucătorilor să descarce aplicații pentru jocuri precum League of Legends, Fortnite și CS: GO pentru a vedea statistici în timp real, pentru a crea recomandări și multe altele – toate pentru a amplifica avantajele pe care le oferă designul multi-ecran.

ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Creatorii de conținut pot utiliza ScreenPad Plus pentru a afișa barele de instrumente, calendarul și materialele de referință la vedere, cu un spațiu de lucru mai aerisit pe ecranul principal. Touchscreen-ul suportă, de asemenea, stylus-ul activ ASUS Pen, ce face ca scrisul și schițele să arate perfect. Funcțiile optimizate pentru ScreenPad Plus accelerează munca și jocurile de zi cu zi. Task Group le permite utilizatorilor să realizeze instantanee ale aranjamentelor aplicației pe ambele ecrane, apoi să deschidă acele aplicații cu o simplă atingere a pictogramei sale asociate.

ROG Armory Crate are un monitor de resurse încorporat, care le permite utilizatorilor să urmărească statisticile vitale precum frecvențele procesorului și acceleratorului grafic la o simplă vedere. Iar streamerii pot rula transmisiunile lor mult mai ușor, cu o interfață optimizată pentru ecranul secundar datorită Xsplit Gamecaster.

Prezentare video ROG Zephyrus Duo 15

AAS Plus amplifică fluxul de aer

Pentru maximum de eficiență într-o formă compactă, ecranul secundar ROG ScreenPad Plus se dedublează ca element crucial al sistemului general de răcire. Procesoarele moderne își ating maximul în condiții termice optime, ceea ce este deosebit de provocator în sistemele subțiri. Cu AAS Plus, înclinarea ecranului tactil la un anumit unghi deschide o zonă de ventilație mai mare, de 28,5 mm și le permite ventilatoarelor să absoarbă aer mai rece de deasupra laptopului în locul aerului mai cald de sub laptop.

Această zonă largă de absorbție crește fluxul de aer cu până la 30% față de implementările AAS precedente, îmbunătățind performanța și adăugând mai puțină presiune pe sistemul intern de răcire. Reducerea nevoii de eliminare a căldurii înseamnă că nivelurile de zgomot pot fi menținute sub 46dB (A) în modul Turbo și 43dB (A) în modul Performance.

Două variante de ecran: rată de refresh ridicată sau rezoluție mare

Pentru Zephyrus Duo 15, utilizatorii pot alege între panoul ultrarapid de 300 Hz / 3 ms pentru gaming sau ecranul de 4K UHD de înaltă rezoluție.

Pasionații sportului electronic pot câștiga un avantaj competitiv la 300 Hz. Ratele de refresh ultra-înalte depășesc standardele pentru turnee și fac jocurile rapide să se simtă incredibil de fluid. Timpul de răspuns de 3 ms păstrează imaginile clare, fără blur, pentru urmărirea precisă a țintei. Pentru aceia care preferă rezoluțiile înalte, ecranul 4K UHD oferă efecte vizuale incredibile la cea mai înaltă fidelitate a detaliilor.

ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Ambele ecrane sunt calibrate din fabrică și validate PANTONE pentru a garanta acuratețea culorilor, dar acest panou în mod particular, acoperă, de asemenea, 100% din spațiul de culoare Adobe RGB. Gama largă și culorile precise le permit pasionaților de gaming care sunt și creatori de conținut să lucreze la un nivel profesional. Ambele opțiuni pentru ecran dispun de tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a permite o experiență unică. Performanța jocului tinde să varieze cu intensitatea scenei, însă ecranele tradiționale reîmprospătează imaginea afișată la o rată constantă. Această diferență poate provoca artefacte vizuale care perturbă experiența de joc. G-SYNC sincronizează viteza de reîmprospătare a ecranului cu rata acceleratorului grafic pentru a elimina ruperile, sacadările și latențele la intrare.

Configurat cu componente de top

Un display de top necesită un accelerator video de top pentru a ține pasul. Noul NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER face ca totul să arate rapid și fluid. Grație răcirii avansate și ROG Boost, acceleratorul poate atinge frecvențe de vârf de până 1330 MHz în modul Turbo.

Cu până la 8 nuclee, procesorul Intel Core i9 din generația a 10-a atinge viteze de până la 5,3 GHz pe un singur nucleu și poate angaja până la 16 fire de execuție în paralel cu tehnologia Hyper-Threading pentru sarcinile intensive. Cu până la 48 GB de memorie combinată între SO-DIMM și cea integrată, Zephyrus Duo 15 este pregătit pentru multi-tasking pe mai multe ecrane. Memoria sa RAM DDR4-3200 surclasează vechiul standard de 2666 MHz, îmbunătățind viteza sistemului și timpul de răspuns.

Două SSD-uri agile NVM Express PCIe x4 funcționează în RAID 0 pentru a furniza spațiu larg de stocare la viteze înalte. Matricea dual-drive face ca întregul sistem să răspundă mult mai rapid, cu timpi rapizi de încărcare și acces rapid la date. Având o capacitate de până la 2 TB, jucătorii și creatorii pot lua cu ei întreaga librărie de jocuri și portofoliul profesional oriunde ar merge.

Dincolo de hardware-ul din interior, portul USB Type-C (USB-C) cu Thunderbolt 3 oferă conectivitate polivalentă pentru o gamă largă de periferice puternice. Jucătorii se pot conecta la stocarea de mare viteză pentru editare și transferuri multimedia ultra-rapide, accelerarea jocurilor și randarea prin conectarea la grafica externă, monitoarele în lanț ce completează ecranul laptopului, sau pentru a conecta un desktop complet echipat prin simplitatea unui singur cablu. Cu o lățime de bandă maximă teoretică de până la 40 Gbps – de patru ori mai mare ca viteza standard USB 3.1 Gen 2 – Thunderbolt 3 poate echilibra mai multe dispozitive avide de performanță și poate alimenta ecrane externe cu rezoluție de până la 8K.

Răcire revoluționară cu un compus metalic lichid

Pentru a realiza un spațiu mai mare de răcire, procesorul laptopului Zephyrus Duo 15 este acoperit cu un compus metalic lichid de la Thermal Grizzly în locul pastei termice standard. Aplicarea materialului exotic este o muncă delicată realizată de obicei manual.

Acest lucru nu este viabil pentru producția în masă, așa că ROG a comandat echipamente personalizate pentru automatizarea procesului cu precizie mecanică și a proiectat o garnitură interioară specială pentru a preveni scurgerea în timp a lichidului. După abordarea tehnologiei cu ROG Mothership, aceasta este extinsă pe întreaga gamă de laptopuri cu procesoare Intel Core din generația a zecea.

Îmbunătățirea transferului de căldură între procesor și modulul de răcire oferă o marjă termică care poate fi utilizată pentru a scădea temperaturile, pentru a reduce zgomotul sau pentru a crește performanța.

Un compus din metal lichid înlocuiește pasta termo

Un compus din metal lichid înlocuiește pasta termo

Modulul de răcire șerpuiește în mod strategic cinci conducte de căldură pentru a absorbi temperatura de la procesor, GPU și circuitele de alimentare din apropiere. Fiecare dintre cele patru radiatoare este dotat cu aripioare ultra-subțiri, care maximizează suprafața, pentru disiparea căldurii, reducând în același timp rezistența la fluxul de aer. Ventilatoarele Dual n-Blade circulă aerul prin palele ultra-subțiri fabricate din polimeri speciali din cristal-lichid, ce sunt suficient de puternici pentru a rezista vitezelor înalte. Palele mai subțiri lasă loc pentru montarea a 83 de pale pe ventilator, crescând fluxul de aer cu până la 17% comparativ cu designul tradițional. O plasă protejează ventilatoarele împotriva a tot ce poate fi absorbit în ventilația AAS.

Cerințele de răcire se modifică în funcție de sarcină, astfel că Zephyrus Duo 15 are mai multe moduri reglate pentru diferite nevoi. Modul silențios sacrifică viteza pentru a menține o acustică redusă, ceea ce este ideal pentru sarcinile de zi cu zi. Modul Performance oferă puterea necesară pentru gaming-ul la un număr mare de cadre, fără prea mult zgomot. Modul Turbo setează procesorul la puterea maximă și atinge viteze mai mari cu un profil mai puternic al ventilatorului. Utilizatorii pot comuta între modurile de operare cum doresc, printr-o comandă rapidă a tastaturii sau automat cu ‘Scenario Profiles’. Disponibil prin utilitarul ROG Armoury Crate, ‘Scenario Profiles’ lasă jucătorii să lege jocurile și programele către un mod specific de operare, efecte luminoase și alte setări. Acestea sunt declanșate de aplicația din prim-plan și permit comutarea perfectă, care se adaptează programului activ.

Laptopul se poate încărca prin USB-C

Zephyrus Duo 15 combină puterea și funcțiile premium într-un corp impresionant de subțire, ce are numai 20,9 mm grosime și cântărește 2,4 kg. Carcasa elegantă din aliaj de magneziu-aluminiu este rezistentă, cu linii curate, construcție integrală din metal și finisaj anodizat, care conferă o senzație profesională.

Este mai ușor să rămâneți productivi oriunde v-ați afla cu bateria de înaltă capacitate, de 90 Wh, a modelului Zephyrus Duo. Laptopul se poate încărca și prin USB Power Delivery, astfel încât utilizatorii să abordeze task-urile mai mai ușoare cu un adaptor USB-C de 65 W, care este mult mai mic decât adaptorul standard, necesar pentru performanțele complete. Dacă bateria este descărcată și nu este disponibilă o priză liberă, utilizatorii pot mări autonomia prin încărcarea de la o baterie externă compatibilă USB.

Spatele lui ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Spatele lui ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Intrări și ieșiri pentru gaming în mișcare

Conectivitatea cuprinzătoare permite acestui laptop de gaming să susțină o stație completă de luptă sau de lucru. Portul USB 3.2 Gen 2 cu Thunderbolt 3 suportă Power Delivery și DisplayPort 1.4, și poate fi utilizat pentru a conecta un monitor G-SYNC. Există, de asemenea, o ieșire HDMI 2.0b capabilă să furnizeze semnal la 60 Hz pentru monitoarele 4K UHD și televizoare. Trei porturi USB Type-A conectează perifericele tradiționale, incluzând un mouse, gamepad și senzorul VR.

Rețeaua wireless este esențială pentru productivitatea de zi cu zi, de aceea Zephyrus Duo 15 oferă WiFi 6 (802.11ax). Atunci când este conectat la un router compatibil, WiFi 6 crește lățimea de bandă a interfeței până la un vârf de 2,4 Gbps și îmbunătățește eficiența în rețelele aglomerate. Acesta reduce latențe, însemnând mai puține întârzieri pentru activitățile sensibile, precum gaming-ul online și extinde capacitatea upstream, ceea ce oferă mai multă lățime de bandă pentru transmisia live. Conectorul Gigabit Ethernet din partea din spate oferă cea mai redusă latență posibilă pentru meciurile intense cu mulți jucători.

To Top