Stiri

Moșul e cu tine: ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) poate fi un cadou perfect

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)
Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)
(CREDIT: ASUS)

Dacă îți era era dor de un Zenbook nou, vei avea parte de un candidat foarte serios pentru un viitor upgrade, sub forma noului și superbului ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405), un nou model premium din seria Zenbook Classic, care tocmai a fost anunțat de ASUS. Este vorba de un ultra-portabil Intel® Evo™, ce duce rafinamentul la un nou nivel, cu un procesor ce urcă în gamă până la Intel® Core™ Ultra 9, iar grafica Intel Arc™ sporește eficiența, în vreme ce gama completă de porturi esențiale – inclusiv două Thunderbolt™ 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI® 2.1 (TMDS) și o mufă audio de 3,5 mm – asigură conectivitatea perfectă.

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) (Foto: ASUS)

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) va sosi în România pe 22 decembrie 2023, iar dacă îl vrei sub brad îl găsești pe eShop-ul oficial ASUS, la un preț care pornește de la aprox. 6.999 de lei (taxe incluse).

Design ultra-portabil de clasă premium

Zenbook 14 OLED oferă mobilitate fără compromisuri, grație designului său elegant, ușor și robust, complet metalic, precum și datorită bateriei de 75 Wh cu durată de viață îmbunătățită. Cu o grosime de doar 14,9 mm și o greutate de numai 1,2 kg, carcasa elegantă este cu aproximativ 10% mai compactă comparativ cu generația anterioară.

Noul design presupune o sustenabilitate îmbunătățită prin utilizarea extensivă de materiale reciclate pentru laptop și ambalajul acestuia, trecerea testelor de durabilitate de nivel militar american maximizând durata de viață a dispozitivului.

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

Bateria special concepută suportă cu până la 20% mai multe cicluri de încărcare față de modelele anterioare, protejând astfel investiția utilizatorului și contribuind la maximizarea duratei de viață a laptopului. De asemenea, oferă până la 15 ore de funcționare fără conectare la priză pentru productivitate pe tot parcursul zilei. Facilitatea USB-C® Easy Charge simplifică reîncărcarea de la orice adaptor USB-C adecvat, priză de perete sau acumulator.

Fabricat cu grijă pentru planetă

Prin Zenbook, ASUS se angajează să facă mai mult, consumând mai puține resurse. Acest dispozitiv își propune să minimizeze impactul asupra mediului pe întregul ciclu de viață al produsului, de la utilizarea materialelor și producție, până la asamblare, utilizare și sfârșitul ciclului de viață. Compania a atenuat amprenta sa de carbon prin încorporarea a până la 50% materiale reciclate după consum (PCR) și prin proiectarea unui ambalaj prietenos cu mediul, 100% reciclabil. Zenbook 14 OLED depășește, de asemenea, cu 50% cerințele standardului de eficiență energetică ENERGY STAR®.

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) (Foto: ASUS)

Pentru a maximiza durata de viață a laptopului – și, prin urmare, pentru a îmbunătăți sustenabilitatea – testarea strictă de nivel militar american în cadrul unui program riguros de teste contribuie la o durabilitate excepțională.

Performanță de top

Zenbook 14 OLED este un laptop Intel Evo Edition, care dispune de procesoare de top Intel Core Ultra cu AI și grafică Intel Arc integrată. Procesoarele Intel Core Ultra includ un accelerator dedicat pentru experiențe bazate pe AI, oferă o grafică captivantă la un nou nivel și permit procesarea de înaltă performanță cu un consum redus de energie. În acest fel, utilizatorii pot lucra, se pot juca și pot crea în timp ce se bucură de o durată lungă de viață a bateriei. Având la dispoziție o capacitate de stocare ultra-rapidă de până la 1 TB pe SSD, 32 GB de RAM și WiFi 6E (802.11ax), utilizatorii vor avea mai puțin de așteptat și vor putea lucra mai rapid, oriunde s-ar afla.

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) (Foto: ASUS)

Ecranul 3K (2880×1800) cu culori ultra-vii, ASUS Lumina OLED 120 Hz transformă fiecare moment de vizionare într-unul incredibil, grație unei luminozități de până la 600 de niți, raportului de aspect 16:10 prietenos pentru web și raportului ecran/corp de 87%. Sincronizarea adaptivă ajustează automat rata de reîmprospătare pentru imagini fluide în orice situație.

În ciuda formatului său ultra-compact, Zenbook 14 OLED include un set complet de porturi I/O de mare viteză de dimensiuni normale – inclusiv două porturi Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 2.1 (TMDS) și un jack audio convenabil de 3,5 mm – pentru ca tu să nu fii nevoit să porți cu tine dongle-uri sau adaptoare.

Focus pe utilizator

Zenbook 14 OLED a fost proiectat cu gândul la utilizator, încorporând o serie de caracteristici avansate menite să le îmbunătățească stilul de viață mobil. Astfel, sunetul puternic și cristalin oferit de noile difuzoare super-liniare, de amplificatorul inteligent și de tehnologia ASUS Audio Booster din sistemul audio certificat Harman Kardon îți va încânta urechile cu efectul multidimensional Dolby Atmos®.

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405)

Laptop ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) (Foto: ASUS)

Noua tastatură silențioasă ASUS ErgoSense reduce la minimum perturbările auditive, oferind în același timp o experiență de tastare extrem de confortabilă, datorită pasului optim reglat al tastelor, a capacelor ușor concave și a cursei ergonomice a tastelor.

În plus, pentru a-ți proteja intimitatea, camera FHD IR dispune de un paravan fizic și oferă o experiență de videoconferință la superlativ, îmbunătățită prin anularea zgomotului prin AI și îmbunătățiri video pentru un sunet foarte clar și clipuri video impecabile.

To Top