Stiri

Laptopul de 50 de Euro!

Aşa cum probabil ştiţi, PCNews îţi oferă şansa de a beneficia de reclamă gratuită pe acest site. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiţi pe email (office@pcnews.ro) un articol pe o temă de interes general (de preferat să aibă legătură cu domeniul IT&C) şi noi îţi oferim spaţiu pentru un banner jpg 468×60 în pagina articolului scris de tine!

Just Ice a scris astăzi despre un subiect fierbine: laptopul de 50 de Euro. O sa devină acest laptop realitate? Cine stă în spatele acestui proiect? Citiţi articolul de mai jos să aflaţi răspunsurile legate de Magalhaes

Magalhaes, a fost realizat de consorţiu lusitan JP Sá Couto / Prológica, în parteneriat cu Intel si face parte din familia Classmate PC fiind unul dintre primele produse de masa ale programului Intel’s World Ahead, concurent al programului One Laptop per Child (OLPC), in care este implicat concurentul direct, Advanced Micro Devices.

Desi nu avem date exacte despre el din surse oficiale, Magalhaes se materializeaza intr-un un mic laptop cu un ecran 7-inch TFT si fara HDD. Ca si procesor foloseste un Intel Celeron M CPU @900MHz, are 256MB of RAM si putand rula fara probleme Microsoft Windows XP Embedded Version 2002, Service Pack 2. Ca si memorie acest mic computer foloseste 1Gb flash memory drive si are 2 porturi USB, unul ptr conectarea de memorie aditionala si unul ptr a putea sa ii fie conectat un wifi adaptor.

De asemenea contine o placa ethernet ptr conectarea pe internet si o mufa ptr casti.

Computerul are ca si taget copii de sase pana la zece ani, iar datorita pretului redus el va fi exportat către ţări din Africa, America Latină şi chiar unele ţări din Europa.

Nimic extraordinar pana acum, insa acest mic laptop costa doar 50EURO, ceea ce il face cu adevarat extraordinar si bine primit ptr copii din tarile sarace.


To Top