Stiri

ASUS actualizează laptopul cu două ecrane, anunță Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402)

ASUS a anunțat în cadrul unui eveniment online noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402), un laptop puternic și compact, destinat creatorilor de conținut. Acesta are două ecrane, noua generație a touchscreen-ului ScreenPad™ Plus fiind acompaniată de designul nou cu înclinare automată Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un mecanism care îmbunătățește atât răcirea, cât și ergonomia. Zenbook Pro 14 Duo OLED este certificat Intel Evo. Procesorul urcă în gamă până la Intel Core i9-12900H din generația a 12-a, iar placa video poate fi NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. Aceste componente cheie sunt răcite pentru performanțe extreme – până la un TDP combinat de 85 de wați – prin tehnologia ASUS IceCool Plus. Răcirea este ajutată și de mecanismul inovator AAS Ultra, care ventilează eficient carcasa și, de asemenea, înclină ecranul tactil secundar ScreenPad™ Plus de ultimă generație la un unghi confortabil pentru o experiență vizuală perfectă și captivantă.

Laptopul are până la 32 GB de memorie RAM rapidă și un SSD ultra-rapid PCIe 4.0 x4 de 2 TB.

Pentru o redare vizuală la nivel de studio, ecranul tactil principal OLED HDR cu rezoluție 2,8K, aspect 16:10 și suport Dolby Vision oferă o rată de reîmprospătare fluidă de 120 Hz, o precizie a culorilor validată PANTONE, o acoperire de 100% a gamei de culori DCI-P3 de calitate cinematografică, precum și o protecție a ochilor certificată de TÜV Rheinland. Zenbook Pro 14 Duo OLED își eclipsează rivalii, devenind laptopul OLED compact de ultimă generație ideal pentru creatorii pretențioși.

ScreenPad Plus de ultimă generație

Ecranul ScreenPad Plus de ultimă generație al lui Zenbook Pro 14 Duo OLED este un touchscreen secundar de 12,7 inchi, întins pe toată lungimea capacului, ce oferă suport pentru cele mai recente stylus-uri de înaltă precizie, precum ASUS Pen 2.0. Mecanismul de înclinare a fost reproiectat cu precizie, devenind AAS Ultra, ridicând partea din spate a ScreenPad Plus cu până la 20 mm, înclinându-l cu 12° atunci când laptopul este deschis. Astfel, ScreenPad Plus este poziționat la un unghi de vizualizare ideal pentru o operare ușoară împreună cu ecranul tactil principal. De asemenea, mecanismul îmbunătățește răcirea, permițând un flux de aer cu 38% mai mare decât la generația anterioară.

ASUS ScreenPad Plus cu AAS Ultra este dotat cu software-ul actualizat ScreenXpert 3, multitasking-ul pe ambele ecrane și fluxurile de lucru creative devenind și mai eficiente. Aplicațiile integrate, precum App Switcher și App Navigator, stimulează productivitatea, oferind acum suport și pentru afișaje externe. Noua aplicație Control Panel le oferă utilizatorilor un control precis și intuitiv asupra aplicațiilor creative. Aplicația le permite să schimbe cu ușurință dimensiunea pensulei, să modifice saturația, să ajusteze opacitatea straturilor și multe altele. Există patru tipuri de control – Dial, Button, Slider și Scroll – pentru a se integra perfect în orice tip de flux de lucru creativ. Control Panel este complet personalizabil și funcționează cu Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro și After Effects – alte aplicații compatibile urmând să fie adăugate.

To Top