Stiri

Avalanșă de laptopuri ASUS cu ecrane OLED și produse noi pentru creatorii de conținut

Lansare ASUS Create The Uncreated
Lansare ASUS Create The Uncreated

ASUS a avut se pare treabă vara asta, iar pe 2 septembrie în cadrul unui eveniment online „Create The Uncreated” a declanșat practic o avalanșă de produse noi pentru creatorii de conținut, printre care o sumedenie de laptopuri cu OLED, monitoare externe, un desktop, proiector etc. A fost o lansare de vreo oră care a trecut în revistă vreo 13 produse. Dacă ai ratat, poți vedea clipul înregistrat la finalul articolului, e o producție ce merită văzută.

Noile serii de laptopuri pentru creatori – inclusiv ProArt Studiobook, Zenbook Pro și Vivobook Pro – îmbunătățesc fluxurile de lucru și cresc productivitatea profesioniștilor creativi. Mai jos detaliem două laptopuri ProArt de 16 inchi.

ASUS a introdus ecrane OLED (până la 16:10 4K) pe seriile ProArt Studiobook, Zenbook și Vivobook, acoperind atât modelele destinate creatorilor avansați, cât și laptopurile de zi cu zi, precum și noul ZenScreen OLED MQ13AH.

ASUS Dial – un controller fizic sau virtual integrat pe laptopuri

Pe lângă produse noi interesante, ASUS a lansat un feature nou pe laptopuri – o rotiță de control fizică sau virtuală. Cea fizică – un fel de potențiometru avansat – se numește ASUS Dial și se găsește pe noile laptopuri ProArt pentru grafică și producție 3D, pe un monitor extern, chiar pe un mouse într-un format adaptat. Cea virtuală se operează tactil în cadrul touchpadului de pe laptopuri ca Vivobook Pro14X/16X OLED. Din acest motiv se numește ASUS DialPad.

Controllerul ASUS Dial de pe laptopurile ASUS ProArt

Controllerul ASUS Dial de pe laptopurile ASUS ProArt

Această rotiță se poate configura să treacă printr-un meniu circular cu funcții și la apăsare realizează o selecție. Controllerul se poate utiliza pentru ajustări rapide și intuitive în aplicațiile Adobe compatibile, precum Photoshop, Premiere Pro, Photoshop Lightroom Classic și After Effects.

ASUS Dial e integrat sub nivelul palmrestului și nu atinge sau presează ecranul la închiderea capacului. Se găsește pe modelele de 16 inchi ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W7600, W5600) și ProArt Studiobook 16 OLED (H7600, H5600). Din ce am înțeles, atât Pro-ul cât și modelul simplu pot avea fie procesoare AMD Ryzen 5000, fie Intel – Intel Xeon la Pro (W7600) și Intel Core i9 la H7600. E ciudat naming-ul, dar W = Pro și H este non-Pro. Codurile ce încep cu 7 au AMD, cele care încep cu 5 au Intel… no comment.

ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W7600, W5600)

Cu puterea unui procesor din seria AMD Ryzen™ 5000 (W5600) sau Intel® Xeon® de generația a 3-a pentru stații de lucru (W7600), ProArt Studiobook Pro 16 OLED simplifică munca în cazul aplicațiilor super-complexe de randare fotorealistă, vizualizare, simulare sau analiză, ce necesită multe fire de execuție.

O placă grafică NVIDIA RTX A2000 (W5600) sau A5000 (W7600) oferă putere fiabilă în procesarea graficii 3D de nivel profesional, depășind cu brio cele mai dificile sarcini, cum ar fi modelele CAD complexe, proiectarea 3D a produselor sau editarea video de înaltă rezoluție. Urmărind nevoile riguroase ale creatorilor profesioniști, laptopul este certificat ISV pentru a suporta cele mai importante aplicații creative standard din industrie și utilizează driverele NVIDIA Studio pentru o performanță maximă, fiabilitate solidă și o compatibilitate software extinsă.

Pentru imagini de nivel profesional, ecranul 4K OLED HDR HDR 16:10 de 16 inchi acoperă 100% gama de culori DCI-P3, având certificări PANTONE® Validated și Calman Verified, împreună cu precizia culorilor Delta-E < 2 calibrată din fabrică și acreditarea VESA DisplayHDR™ 500 True Black.

Pentru o conectivitate de ultimă generație, laptopul dispune de SSD-uri ultra-rapide PCIe® 3.0 x4 sau PCIe 4.0 x4, până la 64 GB de memorie RAM DDR4 la 3200 MHz și cele mai noi porturi Thunderbolt™ 4 (W7600) sau USB 3.2 Gen 2 Type-C® (W5600), plus HDMI® 2.1 și un cititor de carduri SD Express 7.0.

Gama ASUS ProArt

Gama ASUS ProArt

ProArt Studiobook 16 OLED (H7600, H5600)

Pentru a putea transpune în realitate viziunile creative, ProArt Studiobook 16 OLED apelează la procesoarele puternice AMD Ryzen seria 5000 (H5600) sau Intel Core™ i9 (H7600) și la grafica rapidă NVIDIA GeForce RTX 3070 (H5600) sau 3060 (H7600). Laptopul utilizează driverele NVIDIA Studio pentru o stabilitate remarcabilă, asigurând o performanță maximă, o fiabilitate solidă și o compatibilitate software extinsă.

Ecranul 4K OLED HDR HDR 16:10 de 16 inchi oferă imagini uimitoare cu 100% acoperire DCI-P3, certificări PANTONE Validated și Calman Verified, precizia culorilor Delta-E < 2 calibrată din fabrică și acreditarea VESA DisplayHDR 500 True Black.

ProArt Studiobook 16 OLED oferă, de asemenea, o conectivitate extinsă cu SSD-uri ultra-rapide PCIe 3.0 x4 sau PCIe 4.0 x4, până la 64 GB de memorie RAM DDR4 la 3200 MHz și cele mai recente porturi Thunderbolt 4 (H7600) sau USB 3.2 Gen 2 Type-C (H5600), plus HDMI 2.1 și un cititor de carduri SD Express 7.0.

Portofoliul ProArt a fost extins și cu ProArt Station PD5, ProArt Display PA147CDV și OLED PA32DC, ProArt X570-Creator WiFi și ProArt Projector A1.

ASUS ProArt Station PD5 este un PC desktop elegant, puternic și modern pentru acasă sau la birou. Este proiectat de la zero pentru a îmbunăți fiecare demers de creație. Cu un procesor performant Intel Core i9 din generația a 11-a și placă grafică NVIDIA GeForce RTX™ 3070 sau A2000, ProArt Station PD5 poate face față oricărui task creativ, de la editare audio și video la modelarea 3D hardcore. Oferă un design prietenos cu utilizatorul, inclusiv indicatoare LED ASUS Lumiwiz™, un sertar pentru hard disk operabil fără unelte și un scut pentru butonul de alimentare pentru a preveni atingerile accidentale, asigurând fluxuri de lucru fluide și o productivitate superioară.

ProArt Display OLED PA32DC – un monitor cu colorimetru încorporat

ProArt Display OLED PA32DC este primul monitor OLED din lume cu un colorimetru încorporat pentru calibrarea automată. Panoul OLED de 31,5 inchi 4K (3840×2160) HDR Pure RGB Stripe oferă o rată de contrast de 1.000.000:1 și vizează VESA DisplayHDR™ 400 True Black. Cu o structură OLED cu autoemisie, panoul oferă un răspuns nativ de 0,1 ms și o acuratețe cromatică excepțională cu o gamă de culori DCI-P3 și Adobe RGB de 99%, precum și o adâncime de culoare reală de 10 biți. Pe lângă afișajul OLED, monitorul suportă mai multe formate HDR pentru imagini realiste.

Colorimetrul încorporat dispune de un proces simplu de calibrare a culorilor cu ajutorul software-ului ProArt 2.0, oferind o integrare perfectă cu software terț, cum ar fi Calman și Light Illusion ColourSpace CMS. Fiecare monitor este livrat cu pre-calibrare din fabrică în HDR și SDR, iar pentru munca critică din punct de vedere al culorilor, ecranul poate trimite notificări utilizatorilor pentru a le reaminti de recalibrare.

Proiectorul ProArt A1

ProArt Projector A1 e primul proiector profesional Calman Verified, fiind pre-calibrat din fabrică la Delta E < 2 pentru o acuratețe excepțională a culorilor, ceea ce îl face ideal pentru studiourile de artă, galerii sau muzee.

Proiectorul ProArt A1

Proiectorul ProArt A1

Proiectorul are o sursă de lumină LED de 3000 de lumeni cu o durată de viață de 30.000 de ore și redă o gamă largă de culori 98% sRGB și Rec. 709 pentru imagini FHD excepționale. Pentru a îmbunătăți și mai mult imaginile, oferă, de asemenea, 4 corecții keystone pentru colțuri și 2D, precum și un raport de mărire de 1,2X pentru proiecții mari în spații restrânse.

ProArt Projector A1 suportă streaming wireless fără întreruperi cu dispozitive iOS, Android și Windows 10. În plus, ASUS ProArt Preset și ProArt Palette permit accesul rapid la setările programate și la parametrii de culoare. ProArt Projector A1 este deja disponibil pe piață.

Mouse-ul ProArt MD300 și mouse pad-ul ProArt PS201

ProArt MD300 este primul mouse ASUS suport pentru ASUS Dial, permițându-le creatorilor să facă ajustări rapide și precise ale setărilor. Mouse-ul are pe lateral o rotiță de rulare și prezintă mai multe butoane, inclusiv unul mare central independent, cu comutatoare de nivel de gaming. Oferind răspuns rapid la click, comutatoarele au o durată de viață de 50 de milioane de click-uri, iar cele utilizate în butoanele din stânga și din dreapta sunt înlocuibile în cazul în care această perioadă e depășită. De asemenea, mouse-ul oferă o urmărire rapidă și precisă pe aproape orice suprafață, având un senzor laser cu până la 4200 dpi și cu o rată de eșantionare de până la 1000 Hz.

Mouse-ul ProArt MD300

Mouse-ul ProArt MD300

Mouse pad-ul ProArt PS201 dispune de doi magneți în partea superioară dreaptă și stângă a suprafeței pentru a menține pe poziție căștile, instrumentele metalice sau chiar un stylus, iar suprafața lui este tratată cu ASUS AntiBacterial Guard, fiind durabilă și ușor de curățat. Baza din silicon se prinde de majoritatea suprafețelor pentru a menține mouse pad-ul la locul său, servind de asemenea, ca un card gri pentru realizarea balansului de alb și a expunerii camerei foto.

ProArt Display PA147CDV – un monitor extern 32:9

Monitorul portabil de 14 inchi ProArt Display PA147CDV cu raport 32:9 și Calman Verified îmbunătățește productivitatea mobilă a profesioniștilor din domeniul creativ, prin cuplarea lui la un laptop pentru extinderea spațiului de afișare. Funcția ASUS Dial și panoul virtual de control de pe afișaj facilitează munca creatorilor de conținut prin controale și comenzi rapide pentru ajustarea și eficientizarea fluxurilor de lucru în software-ul Adobe compatibil. De asemenea, monitorul redă cu o gamă de culori 100% sRGB și Rec. 709 și este pre-calibrat din fabrică pentru a oferi acuratețea culorilor Delta E < 2.

Pentru o interacțiune convenabilă cu vârful degetelor și cu un stylus, panoul tactil cu 10 puncte de atingere suportă tehnologia Microsoft Pen Protocol 2.0 (MPP). În privința conectivității, două porturi USB-C oferă intrarea audio, video și alimentarea prin intermediul unui singur cablu, alături de un port HDMI pentru conectarea la alte surse de intrare. Pentru utilizarea ușoară în deplasări, PA147CDV are un suport mecanic în curs de brevetare care îl susține pentru a oferi unghiuri de vizualizare și poziții confortabile oriunde ar fi utilizat.

Adobe Creative Cloud gratuit pe una sau 3 luni

Pe lângă produse s-au anunțat parteneriatele cu Nvidia și cu Adobe. Mai multe laptopuri ASUS vin cu abonamente gratuite la Adobe Creative Cloud pe una sau 3 luni.

Această subscripție permite accesul la peste 20 de aplicații Adobe populare, inclusiv Photoshop®, InDesign® și Premiere Rush®, precum și furnizarea a 100 GB de stocare în cloud, acces la Adobe Fonts și alte servicii. Această colaborare a facilitat, de asemenea, integrarea perfectă a soluției ASUS Dial cu Adobe Photoshop, Lightroom Classic®, After Effects® și Premiere Pro®, permițându-le creatorilor să opereze mai eficient și mai precis în aceste aplicații avansate.

Aici poți vedea lansarea „Create The Uncreated”:

To Top