Stiri

Număr record de laptopuri EVO în noile serii Zenbook și Vivobook din 2022

Laptopuri EVO de la ASUS
Laptopuri EVO de la ASUS
(CREDIT: ASUS)

Modelele de laptopuri EVO de înaltă performanță vin într-un număr record în cadrul seriilor Zenbook și Vivobook lansate de ASUS în 2022. Grație ingineriei avansate și caracteristicilor excepționale ale celor mai recente procesoare Intel din seria H de generația a 12-a, cu un TDP ce poate urca până la 45 de wați, chiar și laptopurile cu prețuri accesibile pentru uzul zilnic, cum ar fi Vivobook 14X/15X OLED (X1403/1503), oferă acum o performanță semnificativ mai mare decât era posibil în cazul generațiilor anterioare.

Noile modele sunt de până la 2,5 ori mai rapide decât cele din generația anterioară, oferind utilizatorilor productivitate, creativitate, jocuri și divertisment sporite, în carcase care nu sunt mai mari ca dimensiuni decât predecesoarele lor. Asta a reprezentat o serioasă provocare inginerească, pe care ASUS a reușit să o rezolve, pe fondul interesului crescut al utilizatorilor pentru laptopuri subțiri și ușoare.

Noile laptopuri ASUS utilizează sisteme de răcire ultra-eficiente și silențioase, precum ASUS IceCool, AAS Ultra și camere de vapori 3D, software îmbunătățit prin inteligență artificială, precum și finisaje de mare precizie pentru carcase. În plus, eficiența energetică superbă a procesoarelor Intel Core de generația a 12-a ajută utilizatorii să se bucure de toate aceste beneficii de performanță, fără a sacrifica autonomia extinsă a bateriei, care rămâne comparabilă cu cea a modelelor existente.

Laptopuri EVO de la ASUS

Laptopuri EVO de la ASUS (Foto: ASUS)

Obiectiv principal: performanța

Cele mai recente procesoare Intel Core din generația a 12-a oferă mai multă performanță cu facilități îmbunătățite de economisire a energiei, grație unui design hibrid, cu un mix de nuclee de înaltă performanță și nuclee eficiente din punct de vedere energetic. Aceste nuclee împart sarcinile de calcul în mod inteligent pentru a îmbunătăți performanța în jocuri, streaming și multitasking, iar eficiența lor energetică le face ideale pentru a oferi performanțe ridicate în formatul subțire și ușor pe care utilizatorii îl preferă din ce în ce mai mult.

Un laptop puternic oferă utilizatorilor și beneficii pe termen mai lung. Întrucât durata de viață tipică a unui laptop consumer poate fi de până la șapte ani, pe măsură ce sistemele de operare și software-ul evoluează și devin tot mai exigente, utilizatorii au nevoie de un laptop care să aibă o rezervă de putere suficientă. Cu un TDP de până la 45 W, triplat fată de generațiile anterioare, procesoarele din seria H dispun de extra-puterea necesară pentru viitor.

Laptopuri EVO de la ASUS

Laptopuri EVO de la ASUS (Foto: ASUS)

Răcirea este cheia

Răcirea este o caracteristica vitală pentru a obține performanțe maxime ale procesorului într-un laptop subțire și ușor, fiind un potențial punct nevralgic pentru modelele subțiri. Dar cele mai recente laptopuri ASUS Zenbook și Vivobook dispun de tehnologii de răcire îmbunătățite, care includ noile modele de ventilatoare ASUS IceBlade, conducte de căldură duale, un control îmbunătățit al fluxului de aer cu multiple ventilatoare și – în cazul modelelor Zenbook Pro 16X OLED și Zenbook Duo 14X OLED – o cameră de vapori 3D și mecanismul inovator Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra).

Camera de vapori 3D este o inovație ASUS care curbează camera de vapori pentru a obține o potrivire mai bună cu componentele plăcii de bază decât o cameră de vapori plată standard. AAS Ultra ridică partea din spate fie a tastaturii, fie a ecranului tactil secundar pentru a crește fluxul de aer din carcasă cu până la 30%.

Grație acestor inovații în materie de răcire, inginerii ASUS pot utiliza componente de top, cum ar fi procesoare Intel Core i9 și GPU-uri NVIDIA GeForce RTX 3060, în laptopuri foarte subțiri.

To Top