Stiri

Laptopurile Sony Vaio pot cauza arsuri

Sony a anuntat ca peste 500.000 de laptopuri Sony Vaio s-ar putea supraincalzi, cauzand astfel arsuri utilizatorilor.

Avertismentul vizeaza aproximativ 535.000 de unitati din seriile F si C, din care unele personalizate, toate produse la inceputul acestui an.

Pana in prezent, s-au inregistrat 39 de cazuri de supra-incalzire a laptopurilor, toate in afara granitelor Japoniei. Incidentele s-au soldat cu defectiuni tehnice, insa nu s-au semnalat arsuri in randul utilizatorilor. Totusi, existenta acestui risc a determinat Sony sa retraga 233.000 de notebook-uri de pe piata americana.

Un reprezentant al companiei a declarat ca nu s-au estimat inca pagubele aferente acestei probleme. Sony nu se afla la prima problema de acest gen: in 2008, a retras de pe piata 440.000 de laptopuri Vaio din cauza unei defectiuni la placa de circuite, care a provocat mai multor clienti arsuri minore.

Sony Vaio

Tim Danton, redactor la PC Pro magazine, a declarat pentru BBC ca supra-incalzirea laptopurilor nu este deloc surprinzatoare, dat fiind ca acestea includ atat de mult hardware intr-un spatiu atat de mic.

Desi inca nu se cunoaste cu exactitate numarul laptopurilor afectate de aceasta problema, nici nu se poate estima cati clienti vor returna produsele, Sony ofera pe propriul website un program care promite sa rezolve problema prin actualizarea firmware-ului responsabil.

To Top