Lenovo lansează oficial în România prima tabletă Yoga cu o autonomie de până la 18 ore trei și moduri de utilizare. Un singur model nu poate satisface toți utilizatorii, mai ales când vorbim despre un gadget atât de personal precum tabletele. Designerii şi inginerii Lenovo au identificat trei provocări cu care se confruntă tabletele: oboseala încheieturii când tableta este ținută mult timp în mână; lipsa unui mecanism de susţinere verticală când tableta este pusă pe masă; şi un unghi inadecvat de vizionare când tableta stă culcată pe birou. Aceste scenarii au inspirat designerii Lenovo să renunțe la designul identic al tuturor tabletelor de pe piață și de a crea conceptul unic al Yoga Tablet.
Cu ajutorul unui mâner (grip) cilindric, modul hold de utilizare este conceput pentru a potrivi tableta comod în mâna oricărui utilizator, astfel încât Yoga Tablet să fie mai uşor de ţinut şi să ofere un control mai bun al ecranului, chiar și în situaţii în care tabletele obişnuite necesită două mâini. Modul Hold simplifică lectura, navigarea în reţele sociale sau pe internet.
Pentru a converti Yoga Tablet în modul stand este suficientă rotirea cu 90° a cilindrului lateral, ceea ce duce la deschiderea unui suport care îi permite tabletei să stea singură în poziţie aproape verticală pe birou sau pe masă. Utilizatorii pot modifica unghiul tabletei între 110° şi 135°. Modul Stand permite vizionarea foarte confortabilă a unor filme, efectuarea unor apeluri video şi folosirea ecranului tactil cu zece puncte de atingere fără a folosi accesorii suplimentare.
Utilizatorii pot aşeza tableta Yoga în modul tilt (înclinat) pentru a scrie text pe tastatura virtuală, a accesa jocuri sau a naviga pe internet, cu tableta așezată pe masă la un unghi mai bun de vizionare. Pentru o experienţă şi mai bună, utilizatorii pot activa opţiunile software de auto-detectare a modului folosit, care aduc la îndemână aplicaţiile frecvent folosite în modurile hold şi stand.
Designul multimodal al Tabletei Yoga nu oferă doar o experienţă mai bună de folosire, ci şi o creştere dramatică a autonomiei până la 18 ore, semnificativ mai mult decât în cazul tabletelor obişnuite. Mânerul cilindric lateral include baterii duale puternice şi, spre deosebire de majoritatea tabletelor, Yoga Tablet dispune de baterii folosite de obicei în laptopuri. Yoga Tablet poate chiar încărca alte dispozitive precum smartphone-uri, prin tehnologia USB on-the-go2. Modelele de 10şi de 8inci cu WiFi folosesc procesoare MT8125, iar cele cu 3G sunt prevăzute cu procesoare MT8389 Quad Core, având o capacitate de 16 sau 32 GB şi sistem de operare Android 4.2. De asemenea echipate cu sisteme audio Dolby®, difuzoarele frontale ale tabletei Yoga creează o puternică ambianţă sonoră, care se păstrează nealterată şi prin folosirea căştilor.
Extrem de mobile, tabletele Yoga cântăresc 605 grame (modelul de 10 inci) sau 400 de grame (modelul de 8 inci). Sunt prevăzute cu monitoare de înaltă definiţie cu rezoluţie 1280 x 800 şi două camere video – una de 5 MP cu auto focus în spate şi încă una în faţă; un slot micro SD ce extinde volumul de stocare până la 64 GB; WiFi şi opțional 3G în anumite ţări, precum şi o conexiune micro USB şi sistem Dolby DS1. Lenovo oferă o tastatură Bluetooth opţională pentru modelul de 10 inci care funcţionează ca un capac, porneşte tableta din modul sleep când este detaşată şi o opreşte când este ataşată. Utilizatorii din anumite ţări pot opta şi pentru un adaptor wireless WD100 care transmite semnalul video de la tabletă către un televizor. Lenovo oferă un portofoliu de servicii pentru tableta Yoga, inclusiv extensii de garanţie, upgrade şi suport tehnic premium.
Prețul estimativ al Lenovo Yoga este de 1260 RON și de 1650 RON pentru modelele de 8 inci și respectiv 10 inci. Cele doua modele sunt disponibile în România din noiembrie 2013. Prețul estimativ al capacului-tastatură Lenovo Yoga 10 Bluetooth Keyboard este de 550 RON.