Stiri

Masina 4×4 si elicopter, 2 in 1

Masina de teren din imagine se transforma in mai putin de un minut in elicopter si ar putea transporta patru soldati echipati complet, evitand bombele anti-personal amplasate pe drumuri.

Vehiculul este produs de compania texana AVX Aircraft Company, care sustine ca aproape orice soldat il poate manevra pe teren sau in aer fara a avea nevoie de o licenta de zbor. Elicele se pot plia si, astfel, elicopterul se transforma iar in masina de teren in mai putin de un minut.

Are o autonomie de peste 400 km, pe teren si in aer, cu un singur plin de combustibil, rezervoarele sale avand o capacitate de 520 de litri. Se poate deplasa cu o viteza de 225 km/ora in aer si 138 km/ora la sol, iar pe teren accidentat, cu viteze de aproximativ 50 km/ora.

Masina 4x4 si elicopter

Pentagonul ia in considerare acest vehicul pentru a oferi mai multa siguranta soldatilor care opereaza in zone de conflict precum Afganistan sau Iraq, dar care au, in acelasi timp, nevoie sa se poata deplasa facil intre baze. Oricum, pana la realizarea primului prototip, ar mai putea dura cativa ani.

To Top