Stiri

Materia neagra: a fi sau a nu fi

Veste soc in lumea stiintifica: cercetatorii afirma ca materia neagra si energia din care se presupune ca ar fi creat Universul in proportie de 96% inca de la Big Bang citire s-ar putea sa… nu existe.

Se crede ca cele doua materii misterioase sunt raspunzatoare de formarea si expansiunea rapida a cosmosului. Daca noua teorie se confirma insa, rezulta ca teoria pe baza careia s-a calculat structura universului este gresita – adica, spatiul cosmic nu se extinde atat de repede pe cat se credea. Totusi, planetele, stelele, asteroizii si gazele insumeaza doar 4% din masa totala a cosmosului, conform Standard Model of Cosmology, care analizeaza teoria „Big Bang”.

Telefonul mobil, sursa tumorilor pe creier

Dr. Robert Massey, de la Royal Astronimical Society, care a publicat aceste aspecte, a precizat: Aceste descoperiri ar schimba decisiv premisele teoriilor pe baza carora ne fundamentam dezvoltarea pe termen lung a universului.” Teoreticienii considera ca materia neagra influenteaza miscarea galaxiilor prin interactiunea cu gravitatia, avand un rol important in acest sens. De asemenea,

Profesorul Tom Shanks, care a realizat unul din studii impreuna cu un absolvent, Utane Swangwit, a mentonat ca „daca rezultatele noastre se dovedesc corecte, va deveni evident ca energia neagra si materia neagra nu predomina in univers.

Studiul se bazeaza pe datele colectate de un satelit NASA lansat in 2001 pentru a culege informatii privind raiatiile emise de „big bang”.

To Top