Stiri

MediaTek lansează cipsetul Kompanio 1380 dedicat Chromebook-urilor

MediaTek Kompanio 1380 (MT8195T)
MediaTek Kompanio 1380 (MT8195T)

MediaTek și-a construit o prezență solidă pe piața mobile fiind unul dintre principalii furnizori de cipuri pentru telefoanele entry-level. Odată cu noul cipset Kompanio 1380, pentru Chromebook, MediaTek face un pas important către zona portabilelor și a tabletelor.

MediaTek Kompanio 1380 (MT8195T) este un cipset (SoC) de vârf, conceput pentru Chromebook-urile premium. Acesta este fabricat de TSMC pe baza cel mai recent proces de producție pe 6nm. Cipsetul este eficient energetic, oferind o autonomie ridicată pentru Chromebook-uri.

MediaTek Kompanio 1380 dispune de un procesor octa-core cu patru nuclee ARM Cortex-A78, alături patru nuclee ARM Cortex-A55 pentru eficiența energetică și sarcini mai puțin pretențioase. Pasionații de jocuri vor profita de acceleratorul video ARM-Mali G57, cu cinci nuclee, în timp ce memoria LPDDR4X la 2133MHz, cu patru canale, asigură o lățime de bandă suficientă pentru unitățile de procesare.

Utilizatorii au la îndemână tehnologia Bluetooth 5 pentru perifericele wireless, cum ar fi gamepad-uri și căștile, iar conectivitatea până la Wi-Fi 6 este disponibilă pentru a le oferi o latență scăzută și cea mai bună fiabilitate a conexiunii. Cipul suportă până la trei ecrane independente: două ecrane 4K60 HDR sau 2,5K până la 120 Hz, oferind o mare varietate de opțiuni.

To Top