Editorial

MegaUpload a cazut. Cine urmeaza?

megaupload

MegaUpload, unul dintre cele mai accesate site-uri de filesharing, a fost inchis de autoritatile americane. Decizia s-a luat, intamplator sau nu, imediat dupa ce marile site-uri precum Wikipedia si Google au protestat impotriva SOPA, o propune de lege care ar conduce la o cenzura nejustificata pe Internet.

megaupload a fost inchis

Pentru a va face o idee despre cat de popular devenise acest site, MegaUpload avea in zilele bune 50 de milioane de vizitatori pe zi ajungand la un moment dat pe locul 13 in topul celor mai vizitate site-uri din lume.

Dupa ce proprietarul site-ului MegaUpload, Kim Schmitz (38 de ani) a fost arestat, alte site-uri de filesharing au intrat in panica si au limitat accesul vizitatorilor din Statele Unite (uploaded.to) sau chiar au dezactivat functia de filesharing (FileSonic).

Parerile asupra acestei probleme sunt impartite. Unii considera ca Schmitz a facut greseala de a facilita accesul producatorilor de muzica la o retea de distributie care ocolea marile case de distributie americane. Asfel s-a nascut o conspiratie a caselor de distributie care a facut presiuni si a condus la demararea acestei actiuni juridice.

Altii, precum presedintele francez Nicolas Sarkozy saluta decizia.

To Top