Stiri

ROG Swift 360Hz e primul monitor din lume la 360Hz

Monitorul de gaming ROG Swift 360Hz
Monitorul de gaming ROG Swift 360Hz

Monitoarele de gaming prezentate la CES 2020 sunt extraordinar de rapide, iar ROG Swift 360Hz ne duce într-o zonă în care artefactele vizuale, specifice tehnologiilor vechi, vor fi de domeniul istoriei. Republic of Gamers (ROG) a anunțat ROG Swift 360Hz, cel mai rapid monitor din lume și primul monitor de gaming NVIDIA G-SYNC cu o rată de reîmprospătare de 360Hz. Alături de acesta, ROG a mai prezentat monitorul Swift PG32UQX cu tehnologie G-SYNC ULTIMATE, ecran de gaming de 32 de inchi și tehnologie mini-LED pentru imagini 4K HDR.

Frecvență de 360Hz pentru afișarea fiecărui cadru

Plăcile video foarte puternice sunt capabile să pompeze un număr impresionant de cadre pe secundă, depășind rata de refresh a monitoarelor obișnuite. Situația era oarecum neplăcută pentru pasionații de gaming care se vedea în fața unui ecran incapabil să țină pasul cu placa video. Soluția a constat în monitoare rapide, cu tehnologie de sincronizare adaptivă a cadrelor și afișarea acestora în ordinea în care au fost generate, fără a se pierde niciun cadru.

Comparativ cu monitoarele de gaming la 240Hz disponibile pe scară largă, ROG Swift 360Hz poate afișa cu 50 de procente mai multe cadre în fiecare secundă, oferindu-le jucătorilor profesioniști de Esports și alte jocuri competitive avantajul suplimentar de care au nevoie pentru a câștiga. Cu o dimensiune confortabilă a ecranului de 24,5 inchi și rezoluție Full HD, ROG Swift 360Hz a fost creat pe baza aceluiași design inconfundabil al seriei high-end de monitoare de gaming ROG.

Specificațiile principale ale monitorului ROG Swift 360Hz G-SYNC

  • Ecran de 24,5 inchi
  • Rată de reîmprospătare de 360Hz
  • Rezoluție Full HD
  • Certificat NVIDIA G-SYNC

Matrice de iluminare LED pentru negru mai intens

Jocurile au scenarii diferite iar misterele sunt creionate în zone întunecate. Monitorul ROG Swift PG32UQX este cel mai bun monitor de gaming 4K cu High Dynamic Range (HDR). Fiind dotat cu un procesor avansat G-SYNC ULTIMATE cu cele mai recente funcții HDR, ecranul în format 16:9 este iluminat de o rețea completă de 1152 de zone Mini LED de întunecare locală.

Monitorul de gaming ROG Swift PG32UQX

Monitorul de gaming ROG Swift PG32UQX

Astfel, ecranului lui PG32UQX poate să afișeze cele mai luminoase detalii și cele mai profunde nuanțe de negru din orice scenă la un nivel de contrast incredibil și cu un efect de halou minim. Micile detalii din jocuri, precum becurile aprinse sau discul solar pot atinge o luminozitate de vârf de până la 1400 de niți, oferind o experiență HDR mai realistă decât oricând. Iluminarea Mini LED poate fi, de asemenea, complet dezactivată în funcție de necesități, în scenele întunecate.

Sincronizare cu G-SYNC

Procesorul G-SYNC, care oferă rate de reîmprospătare variabile de până la 144Hz și suport pentru culori pe 10 biți în întreaga gamă acoperită de rata de reîmprospătare, garantează faptul că PG32UQX va afișa întotdeauna jocurile, filmele și aplicațiile desktop la cei mai buni parametri posibili. Cu tehnologia NVIDIA G-SYNC, utilizatorii se pot bucura de jocuri redate fluid și fără efecte de forfecare a imaginii, chiar și atunci când numărul de cadre scade sub rata de reîmprospătare de vârf de 144Hz a lui PG32UQX.

În plus, grație panoului incredibil de capabil și a sistemului de iluminare de fundal, PG32UQX este certificat NVIDIA G-SYNC ULTIMATE. Toate ecranele care au primit certificarea G-SYNC ULTIMATE au fost supuse unui riguros proces de validare și trebuie să treacă 300 de teste de calitate a imaginii, pentru a asigura o redare la o calitate consistentă a imaginilor, la un nivel maxim de performanță.

PG32UQX a fost proiectat și pentru a fi un companion productiv în afara jocurilor, conformându-se standardului DisplayHDR 1400 pentru alte cerințe în materie de divertisment. Pentru cei care vor să folosească întreaga dimensiune a ecranului disponibilă la o rezoluție 4K, diagonala de 32 de inchi a lui PG32UQX oferă o densitate a pixelilor mai potrivită cu rularea unui desktop Windows fără niciun fel de scalare.

ROG Swift PG32UQX nu dezamăgește cu nimic nici în materie de stil, capacul dorsal incluzând multiple texturi, separate de o bandă luminoasă diagonală subtilă. Un logo ROG cu iluminare LED RGB, compatibil cu Aura Sync, permite utilizatorilor să sincronizeze PG32UQX cu alte componente compatibile cu Aura Sync, rezultatul fiind o stație de luptă într-o stare de perfectă armonie. În plus, proiecția logo-ului ROG la baza inconfundabilă a monitorului permite utilizatorilor să afișeze fie logo-ul Republic of Gamers, fie un alt logo personalizat, folosind discurile necompletate incluse.

Specificațiile principale ale monitorului ROG Swift PG32UQX

  • Ecran de 32 de inchi Wide Screen (16:9)
  • Iluminare de fundal a panoului cu Mini LED, cu o luminozitate de vârf de 1.400 de niți
  • Rata de reîmprospătare 4K de 144Hz (10 biți)
  • 1.152 de zone de întunecare dinamică locală
  • Certificat NVIDIA G-SYNC ULTIMATE
  • Conform cu DisplayHDR 1400

Potrivit ASUS, atât ROG Swift 360Hz G-SYNC cât și ROG Swift PG32UQX vor fi disponibile mai târziu în cursul acestui an, prețurile urmând să fie anunțate mai aproape de momentul în care produsele vor deveni disponibile pe piață.

To Top