Review

REVIEW: Mouse-ul ROG Harpe Ace Aim Lab Edition este instructorul tău din școala de lunetiști

Mouse-ul de gaming ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Mouse-ul de gaming ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
(CREDIT: PCNEWS.RO)

Mouse-ul este un element crucial pentru orice gamer care preferă instrumentele de input de înaltă viteză și precizie pe care le oferă PC-urile. Alături de o tastatură, combinația oferă gamerilor de orice nivel, dar în special celor profesioniști, viteza de reacție și flexibilitatea care asigură victoria pe câmpurile de luptă virtuale. La nivelul unor jucători profesioniști din domeniul esports dispozitivele de gaming folosite sunt atent studiate și infinit reglate pentru a oferi o priză stabilă, o poziție a mâinii optimă și un control avansat la apăsare și la urmărire.

De aceea, ROG Harpe Ace Aim Lab Edition, care este mouse ultra ușor de numai 54g, vine cu senzorul optic ROG AimPoint de 36.000 dpi, 5 butoane programabile, tehnologie ROG SpeedNova, micro-comutatoare ROG, conectivitate în trei moduri (cu fir/2,4 GHz/Bluetooth) și Aura Sync.

Dar principalul atu, care constituie și o armă secretă pentru un gamer profesionist, îl reprezintă funcțiile de setare a profilurilor sinergice cu Aim Lab Settings Optimizer. Chiar dacă aparent e doar un mouse minimalist cu o formă ușor alungită și o înălțime medie, Harpe Ace se va potrivi surprinzător de bine nu doar cu mâna ta, ci și cu obișnuințele pe care ți le-ai antrenat în timp.

Ce conține cutia lui ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Continutul pachetului mouseului ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Continutul pachetului mouseului ROG Harpe Ace Aim Lab Edition (Foto: PCNEWS.RO)

Mouse-ul poate fi negru sau alb, dar vine la pachet și cu aucolante pentru laterale și butoane, care îți oferă o aderență sporită, deci și o priză mai sigură, adăugând în același timp și un pic de rafinament estetic. Pentru transport, ai o husă neagră cu logo-urile ROG și Aim Lab. După ce îi vei toci piciorușele inițial, le poți pune pe cele din setul de rezervă, sunt 100% PTFE.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition vine cu un set de rezerva de picioruse

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition vine cu un set de rezerva de picioruse (Foto: PCNEWS.RO)

Pentru folosirea pe fir și pentru încărcare, mouse-ul are un cablu textil ROG Paracord, moale și ușor. Există și un adaptor UBS, o filă cu autocolante ROG x Aim Lab, un manual prescurtat și cărticica de garanție.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition are conector USB-C

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition are conector USB-C (Foto: PCNEWS.RO)

Două branduri cu o excelentă reputație în lumea gaming-ului, ROG și Aim Lab, și-au unit forțele pentru a ridica ștacheta pentru jocurile esports cu mouse-ul de gaming wireless ROG Harpe Ace Aim Lab Edition. Conceput pentru atleții esports și pentru profesioniștii aspiranți din gaming, acest mouse ultra-ușor de 54 de grame include funcția Aim Lab Settings Optimizer, care măsoară și analizează performanța jucătorului pentru a crea cea mai bună combinație de setări posibilă, jucând în funcție de punctele tale forte. Software-ul te ghidează printr-o serie de sarcini special concepute și analizează obiceiurile tale de joc FPS, apoi îți sugerează setări adaptate stilului tău de joc.

Pentru a-ți oferi cel mai adecvat nivel de asistență, mouse-ul se va concentra pe găsirea unei sensibilități pentru mișcări care sunt mai mici de 180 de grade. De asemenea, softul va determina și cea mai bună valoare de reglare a unghiului, pentru a maximiza consistența mișcărilor mouse-ului tău. Un alt element monitorizat cu atenție este așa-numita Lift-off Distance (distanța de ridicare), pentru găsirea valorii distanței de ridicare cu care te descurci cel mai bine pentru a asigura stabilitatea mișcărilor cursorului.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition are doua butoane laterale

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition are doua butoane laterale (Foto: PCNEWS.RO)

ROG Harpe Ace a fost proiectat prin colaborarea cu profesioniștii de top din domeniul esports și cu cei care vor să obțină recorduri mondiale de tir la Aim Lab. Ca să-ți faci o idee despre dedicația și preocuparea cu privire la nevoile jucătorilor de esports, designerii și inginerii ASUS au trebuit să proiecteze 15 versiuni diferite ale ROG Harpe Ace, până la atingerea echilibrului delicat al formei și distribuției greutății.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition e proiectat pentru gaming de înaltă performanță

Date fiind formatul câștigător și specificațiile de top, este uimitor faptul că Harpe Ace cântărește doar 54 de grame – în timp ce păstrează o structură rezistentă. Profilul semnificativ redus în comparație cu mouse-urile clasice vine și cu o formă alungită, care se pretează foarte bine tuturor tipurilor de priză. Poți să-l apuci cu toată palma, cu vârfurile degetelor sau în populara priză de tip gheară; indiferent ce preferi, forma mouse-ului nu te va incomoda în vreun fel și vei putea face mișcări oricât de complexe  cu el, presupunând că folosești și un mousepad adecvat.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition conectat cu cablul din pachet

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition conectat cu cablul din pachet (Foto: PCNEWS.RO)

Mișcările extrem de line și capacitatea de reacție ultra-rapidă sunt facilitate de greutatea foarte mică a mouse-ului. Când l-am luat prima oară în mână, am avut tendința să-i caut bateriile prin pachet, dar m-am prins destul de repede că nu este cazul. Chiar dacă nu ești obișnuit cu mouse-urile de gaming ultra-ușoare, te vei obișnui însă surprinzător de rapid cu formatul suplu și greutatea redusă ale acestui mouse.

O mențiune specială pentru rotița de scroll, care se derulează lin, însă poți simți fiecare pas, deci îți poți doza cu maximă precizie mișcările sau poți face un zoom gradual foarte precis, ceea ce poate fi util nu doar în jocuri, ci și în aplicații uzuale.

Rotita lui ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Mouse de gaming ROG Harpe Ace Aim Lab Edition (Foto: PCNEWS.RO)

Funcția de personalizare integrată îți permite să calibrezi și să ajustezi DPI-ul, rata de polling, distanța de ridicare sau să faci o resetare hardware din mers, oriunde te-ai afla. Această flexibilitate face ca Harpe Ace să fie ideal atunci când participi la turnee esports – este suficient să îl conectezi la dispozitivul tău și ești gata de acțiune.

Comutatoare ROG Micro

Comutatoarele ROG Micro au o durată de viață de 70 de milioane de clicuri. Pentru a minimiza abaterea forței de comutare între butoanele stâng și drept ale mouse-ului, în procesul de producție comutatoarele cu o abatere a forței în grame în intervalul +/-5 (g) sunt sortate împreună, pentru a asigura o senzație de clic consistentă a produsului final. De asemenea, mouse-ul are un consum de energie redus, pentru a oferi până la 90 de ore de autonomie excepțională a bateriei.

Spatele mouse-ului ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Spatele mouse-ului ROG Harpe Ace Aim Lab Edition (Foto: PCNEWS.RO)

Clicul este audibil, dar zgomotul produs nu este deranjant, ci este un soi de „tick-tock” ușor estompat, așa că atunci când trebuie să apeși în succesiune rapidă sunetele se combină perfect, fără nicio urmă de stridență.

Concluzie despre ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Dacă ești dispus să depui un efort susținut pentru a-ți perfecționa performanțele în jocuri, ROG Harpe Ace Aim Lab Edition este mouse-ul perfect pentru tine. Este capabil să te antreneze și îți oferă setări personalizate la un nivel fără precedent, care se potrivesc perfect cu abilitățile tale, în orice fază a continuei lor evoluții. Fie că urmărești perfecțiunea sau vrei doar să te bucuri de lejeritatea funcționării unui mouse, Harpe Ace se va plia perfect pe dorințele tale și te va face un țintaș digital de elită. Totusi, la aproximativ 700 de lei, unii l-ar putea considera un pic prea scump.

VEZI PREȚUL ONLINE

Evaluarea PC News

Design
Conectivitate
Performanță

Best performance

Un mouse aparent simplu și fără pretenții, dar care s-a dovedit a fi unul dintre cele mai letale instrumente de luptă digitale cunoscute de gamer. Cu el afli diferența dintre un gamer și un gamer antrenat. Succes!

Evaluarea cititorilor: Fii primul care evaluează!
To Top