Jocuri

Netflix și Riot Games lansează Arcane, o serie de animație din universul League of Legends

League of Legends
League of Legends

Netflix și Riot Games aduc celebrul joc video League of Legends pe micile ecrane cu seria de animație Arcane, în premieră pe Netflix în toată lumea în toamna acestui an. Povestea se concentrează asupra originilor a doi campioni emblematici din League of Legends și asupra puterii care îi va despărți, acțiunea desfășurându-se în regiunea utopică Piltover și în districtul subteran oprimat Zaun. Seria animată este dezvoltată și produsă de Riot Games, în parteneriat cu Fortiche Productions.

Riot Games continuă să câștige fani la nivel mondial în jocuri și în afara lor. Video-urile sale au fost urmărite de peste 14 miliarde de ori la nivel global, iar competiția esports League of Legends 2020 World Championship a înregistrat un număr record de vizionări. În total, peste un miliard de ore de conținut a fost urmărit în toată lumea, consolidând poziția LoL ca cel mai urmărit joc competitiv la nivel global. Finala a fost urmărită simultan de 45 de milioane de spectatori.

Riot Games a fost fondat în 2006 și dezvoltă și publică cele mai populare jocuri din lume. În 2009, Riot și-a lansat jocul de debut, League of Legends, care a fost apreciat în toată lumea. League a devenit cel mai popular joc de PC din lume și a reprezentat un factor cheie al creșterii explozive a scenei esports la nivel mondial.

Pe măsură ce League of Legends intră în al doilea deceniu, Riot continuă să dezvolte jocul oferind în același timp noi experiențe jucătorilor cu Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift și multe alte titluri la care lucrează, în timp ce explorează lumea Runeterrei prin proiectele multimedia pentru muzică, benzi desenate, televiziune și altele. Riot a lansat și un grup editorial, Riot Forge, pentru a colabora cu dezvoltatori terți la jocuri suplimentare care își au acțiunea în universul LoL. Primul titlu de la Forge, ”Ruined King: A League of Legends Story” este un joc de rol (RPG) dezvoltat de Airship Syndicate.

Înființată de Brandon Beck și Marc Merrill și condusă de CEO-ul Nicolo Laurent, Riot are sediul central în Los Angeles, California și are peste 3.000 de angajați în peste 20 de birouri din întreaga lume.

To Top